Selahattin Demirtaş görüşlere çıkmayacak! İşte nedeni

Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, Demirtaş'tan ayakkabılarını çıkartması istendiğini belirterek müvekkilinin görüşlere çıkmama kararı aldığını duyurdu.

Haberler 13.03.2024 - 15:06 Son Güncelleme : 13.03.2024 - 15:06

HDPnin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın avukatı Ramazan Demir, müvekkili ile görüşmek için Edirne Cezaevine gittiğini ancak Demirtaşın arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını duyurdu.

Demir, Adalet Bakanlığının talimatıyla Demirtaştan odadan her giriş çıkışında ayakkabılarını çıkartması istendiğini söyledi.

AİLE, AVUKAT VE MİLLETVEKİLİ GÖRÜŞLERİNE çIKMAYACAK

Sosyal medyadan açıklama yayınlayan Demir şu ifadeleri kullandı:

Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevinde Sayın Selahattin Demirtaşa onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır.

Adalet Bakanlığının talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaşın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır.

Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir.

Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git