Şemdinli huzurla şenlendi

Önceden adı terörle anılan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlar sayesinde sağlanan huzur ve güven ortamında vatandaşlar, gece yarılarına kadar parklarda canlı müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçiriyor.

Haberler 24.09.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan emdinli Belediyesi, gerçekletirdii altyap ve üstyap çalmalarnn yan sra vatandalar yllardr özlemini duyduu hizmetlerle buluturuyor.

Yllardr birçok belediye hizmetinden mahrum kalan emdinli ilçesi, asfaltl yollar, geni kaldrmlar, parklar ve yapmna balanacak aydnlatma sistemleriyle modern görünüme kavuturuluyor.

Sosyal ve kültürel faaliyetlere de büyük önem veren belediye, 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurduu aile parknda vatandalara canl müzik eliinde ho vakit geçirme imkan sunuyor.

- Parklar müzik sesiyle yanklanyor

Önceden terör saldrlaryla sk sk gündeme gelen ve geçmi yllarda vatandalarn akam saatlerinde dar çkamad emdinli ilçesinde güvenlik güçlerinin yürüttüü baarl operasyonlar sonrasnda salanan huzurla artk gece geç saatlere kadar parklarda müzik sesi yanklanyor.

çocuklar, mahallelere kurulan parklarda oyunlar oynarken aileleri de parkta geç saatlere kadar canl müzik eliinde zaman geçiriyor.

- u an bölgede büyük bir dönüüm yaanyor

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Muhammet Fuat Türkman, AA muhabirine, ilçe halknn hak ettii hizmete kavumas için youn çalma yürüttüklerini söyledi.

Yaplan hizmetlerle bölgede deiimlerin yaandn belirten Türkman, vatandalardan çok olumlu dönüler aldklarn ifade etti.

u an bölgede büyük bir dönüüm yaanyor. Huzur ortam saland, güven ortam var. diyen Türkman, Böyle bir ortam salannca vatandalarmz artk darlara çkabiliyor. Özellikle yeni yaptmz parka youn ilgi gösteriyorlar. Burada canl müzik faaliyetlerimiz oluyor, belediyemizin ikramlar oluyor. Vatandalarmz bölgede huzur ve güven ortamn özlemi. çok olumlu geri dönüler alyoruz. eklinde konutu.

- lçenin altyapsn yeniledik

emdinli Belediyesi olarak halkn hak ettii hizmete kavumas için çalmalar yürüttüklerini vurgulayan Türkman, unlar kaydetti:

Bu kapsamda altyap sorunlarn ele aldk. lçenin altyapsn u anda büyük oranda yeniledik. Yine vatandalarmz tozdan ve çamurdan kurtarmak için yol çalmalarna baladk. Bu kapsamda u ana kadar 9 kilometreye yakn scak asfalt çalmalar yaptk. emdinli ilk defa scak asfalt ile tant. Yine bunun yannda sokak aralarnda bugüne kadar 24 bin metrekare kilitli parke ta döedik. Bunun sayesinde ilçemiz tozdan ve çamurdan kurtulmu durumda.

Daha önce vatandalarn vakit geçirebilecei alanlarn olmadn aktaran Türkman, halkn vakit geçirmesi için ilçenin muhtelif yerlerine aile ve çocuk parklar kurduklarn dile getirdi.

- emdinli halk bu hizmetlerin hepsini hak ediyor

emdinlinin youn genç ve çocuk nüfusuna sahip bir ilçe olduunu ifade eden Türkman, öyle devam etti:

Bizler de çocuklarmzn ve ailelerimizin vakit geçirebilmeleri için aile parkn faaliyete geçirdik. Bu park, 2 bin 500 metrekare üzerine kurulu bir alan. Buras daha önce izbe (sapa) bir yerdi. Bu alan kazandrdk. u anda vatandalarmz buraya youn bir ilgi gösteriyor. Yine sokak aralarna 5 çocuk oyun park yaptk. çocuklarmz u anda çok kaliteli vakit geçirebiliyor. Bunun yannda yine belediyemiz bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduk. Belediye Kültür Merkezimizi u an aktif hale getirdik.

Türkman, ilçede ilk kez piyano kursu açldn belirterek, ayrca çocuklar için gitar, balama kurslarnn da devam ettiini söyledi.

Belediye faaliyetlerini daha kaliteli hale getirmek için emdinli Belediyesine 6 yeni araç kazandrdklarn belirten Türkman, unlar kaydetti:

Yeni bir garaj alan yaptk. ehir içerisindeki i makinelerini ehir dna çkardk. lçede vatandalarmza yönelik sosyal yardmlarmz devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlamnda tespit ettiimiz yal ailelere evde bakm hizmeti veriyoruz. Bunlarn hepsi emdinli halknn hak ettii hizmetler. Bizler de vatandalarmzn hak ettii hizmetlere kavumas için arkadalarmzla birlikte elimizden geleni yapyoruz. u an devam eden projelerimiz var. Hedefimiz inallah eylül ay sonuna kadar bu projelerimizi tamamlamak. Yapm olduumuz bu hizmetler sonucunda vatandalarmzn youn bir teveccühü ile karlayoruz. çok olumlu geri dönüler alyoruz. Bu da bizi ve arkadalarmz mutlu ediyor.

- lk defa böyle bir hizmet gördük

emdinli Belediyesince yürütülen çalmalar, halkn da takdirini topluyor.

lçe sakinlerinden Orhan Avc, yaplan parkla vatandalarn ailesiyle oturabilecei bir ortam olutuunu söyledi.

Hizmetlerinden dolay Kaymakam ve Belediye Bakan Vekiline teekkür eden Avc, lk defa böyle bir hizmeti gördük. nsanlarn huzurlu bir ekilde oturabilecei güzel bir park yapmlar. imdiye kadar yollarmz ve altyapmz gerçekten çok kötüydü. Batdaki bir insan nasl ailesi ile çkp parka gelebiliyorsa biz de ailelerimizle beraber akamlar çkabiliyoruz. Hapis hayat sürmüyoruz. Eskiden hapis hayat sürüyorduk. imdi rahatz. emdinlide deiim rüzgar esiyor. diye konutu.

lçede 4 yldr yaayan Cennet Karaca da emdinliye geldii ilk yllarda darya çkamadn anlatt. Son 2 yldr ilçenin çehresinin deitiini dile getiren Karaca, nsanlar gece yarlarna kadar sokaa çkabiliyor, rahat gezebiliyor. Silah seslerinin yerini ark ve çocuk sesleri ald. Böyle bir hizmete ihtiyaç vard. dedi.

Mahalle muhtarlarndan Süleyman Karadeniz de 30 yldr görmedikleri hizmetlere kavutuklarn aktard.

Karadeniz, Yllardr özlemle beklediimiz hizmetlere kavutuk. Gençlerimiz gece geç saatlere kadar ilçede gezip elenebiliyor. Yllardr terör nedeniyle emdinli hiç huzur yaamad. lçemiz son dönemlerde baya geliti, ilerledi. dedi.

Ana Sayfaya Git