Şenay Öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Çok Programlı Lisesi Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen gözyaşlarının sel olduğu törenin ardından memleketine uğurlandı.

Haberler 10.06.2017 - 17:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKl teröristlerin Kozluk Belediye Bakan Ak Partili Veysi Ikn özel otomobiline silahl saldrsnda, olay yerinden geçen 5 öretmenin bulunduu otomobil isabet ald. Okulda karne datmndan dönen öretmenlerden 22 yandaki enay Aybüke Yalçn yaamn yitirdi, 1 öretmen yaraland.

Terör saldrsnda ehit olan öretmen enay Aybüke Yalçn için bugün Batman Öretmenevi bahçesinde düzenlenen cenaze törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Bakanvekili Ertu evket Ertu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, Milli Eitim Müdürü Mahmut Kurtaran, milli eitim yöneticileri, öretmenler ve kalabalk bir vatanda topluluu katld.

GÖZYALARI ARASINDA UURLANDI

enay Aybüke öretmenin cenazesinin öretmenevi bahçesine getirilmesi srasnda, amcas ve yaknlar gözyalarn tutamad. Törende konuan Vali Deniz, dün meydana gelen terör olaynn üzüntü verici olduunu belirterek, unlar söyledi:

Kozluk lçesi Bekirhan Beldesi jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan bomba yüklü araçla düzenlenen saldr sonucunda Rize nüfusuna kaytl Kahraman Jandarma Uzman çavu Soner Fazlolunun ve Kozluk ilçe merkezinde bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan gerçekletirilen silahl saldr sonucu Kozluk ilçemizde görev yapan çorum nüfusuna kaytl Müzik Öretmeni enay Aybüke Yalçnn ehit dümesi, hepimizi derinden üzmütür. Ülkemizin huzur ve güvenliine kasteden bu hain saldrlar gerçekletiren bölücü terör örgütü mensuplar, er ya da geç hak ettii cezay alacaktr. Terör örgütü ve onu destekleyenler, emellerine hiçbir zaman ulaamayacaktr. ehitlerimize Allahtan rahmet, acl ailelerine ve yaknlarna sabr diliyorum. Saldrda yaralanan askerimize ve vatandalarmza yüce Allahtan acil ifalar diliyorum.

Batman Müftüsü Turgut Erhann duasnn ardndan enay Aybüke Yalçnn cenazesi tekbirler eliinde topraa verilmek üzere memleketi çorumun Osmanck lçesine uurland.

HERKESE KENDN SEVDRMT

ehit öretmen enay Aybüke Yalçnn, 7 aylk görev süresince kendisini herkese sevdirdii ortaya çkt. Kozluk çok Programl Lisesi Müdürü Mahmut Ik, Okulumuzda müzik atölyesi çok yetersizdi. O göreve baladktan sonra örencilerimizin müzie ilgisi artt diye konutu.

ÖRETMENMLE HELALATIM

Karne datm srasnda gördüü enay Aybüke Yalçnla helalletiini söyleyen 12-BLT Bilgisayar Bileim ve Teknoloji örencisi Oruç Arca, Gitar ve piyangoyu bana sevdiren, öreten enay Aybüke Yalçn hocamdr. Müzik ile hiç bir ilgim yoktu, onun sayesinde müziin tüm enstrümanlarn örendim. Karne datm töreninin yarm saat sonrasnda böyle bir olay duyunca ykldm. Dünyann en güzel ve iyi öretmeniydi Aybüke hoca. Bizimle helalleti, biz de ondan helallik istedik diye konutu.

Batman Milli Eitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Kozluk lçe Milli Eitim Müdürü Ömer Toprak ile baz eitimciler de enay Aybüke Yalçnn cenazesine katlmak üzere memleketi çoruma gitti.

TAKSNN SAHB GÖZALTINDA

Bu arada enay öretmenin ehit olduu saldrda kullanlan taksinin sahibi Mehmet Fidann elleri bal halde Kozluk lçesinin Aaçlk Mahallesi yaknlarnda bulunduu belirtildi.

Kozluk lçe Emniyet Müdürlüünce gözaltna alnan Mehmet Fidan, ifadesinde ilçe merkezindeki durakta tanmad bir kii tarafndan Aaçlk Mahallesine gittii srada silahl bir kiinin daha yolda araca bindiini söyledi. Fidan, bu kiilerin kendisini krsal bölgede ellerini balayp araziye terk ettikten sonra üçüncü bir kiiyi de alarak gittiklerini anlatt.

Mehmet Fidann sorgusu sürüyor.

Ana Sayfaya Git