Şenay öğretmene gözyaşları!

Belediye başkanının aracına yönelik saldırısında hayatını kaybeden 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, Batman'da düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı

Haberler 11.06.2017 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Kozluk ilçesinde belediye bakannn aracna yönelik terör saldrsnda hayatn kaybeden 22 yandaki müzik öretmeni enay Aybüke Yalçn için tören düzenlendi. enay Aybüke Yalçnn ad, okulundaki müzik atölyesine verilecek. Bu arada karne datmndan sonra dar çkan enay Aybüke Yalçnn yaamn yitirdii terör saldrsna ilikin görüntüler de ortaya çkt.

Kozluk Belediye Bakan Ak Partili Veysi Ikn özel otomobiline silahl saldrsnda, olay yerinden geçen 5 öretmenin bulunduu otomobil isabet ald. Okulda karne datmndan dönen öretmenlerden 22 yandaki enay Aybüke Yalçn yaamn yitirdi, 1 öretmen yaraland. Aybüke Yalçn için dün Batman Öretmenevi bahçesinde düzenlenen cenaze törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Bakanvekili Ertu evket Ertu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, Milli Eitim Müdürü Mahmut Kurtaran, milli eitim yöneticileri, öretmenler ve kalabalk bir vatanda topluluu katld.

GÖZYALARI ARASINDA UURLANDI

enay Aybüke öretmenin cenazesinin öretmenevi bahçesine getirilmesi srasnda, amcas ve yaknlar gözyalarn tutamad. Törende konuan Vali Deniz, dün meydana gelen terör olaynn üzüntü verici olduunu belirterek, unlar söyledi:

Kozluk lçesi Bekirhan Beldesi jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan bomba yüklü araçla düzenlenen saldr sonucunda Rize nüfusuna kaytl Kahraman Jandarma Uzman çavu Soner Fazlolunun ve Kozluk ilçe merkezinde bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan gerçekletirilen silahl saldr sonucu Kozluk ilçemizde görev yapan çorum nüfusuna kaytl Müzik Öretmeni enay Aybüke Yalçnn ehit dümesi, hepimizi derinden üzmütür. Ülkemizin huzur ve güvenliine kasteden bu hain saldrlar gerçekletiren bölücü terör örgütü mensuplar, er ya da geç hak ettii cezay alacaktr. Terör örgütü ve onu destekleyenler, emellerine hiçbir zaman ulaamayacaktr. ehitlerimize Allahtan rahmet, acl ailelerine ve yaknlarna sabr diliyorum. Saldrda yaralanan askerimize ve vatandalarmza yüce Allahtan acil ifalar diliyorum.

Batman Müftüsü Turgut Erhann duasnn ardndan enay Aybüke Yalçnn cenazesi tekbirler eliinde topraa verilmek üzere memleketi çorumun Osmanck lçesine uurland.

HERKESE KENDN SEVDRMT

ehit öretmen enay Aybüke Yalçnn, 7 aylk görev süresince kendisini herkese sevdirdii ortaya çkt. Kozluk çok Programl Lisesi Müdürü Mahmut Ik, Okulumuzda müzik atölyesi çok yetersizdi. O göreve baladktan sonra örencilerimizin müzie ilgisi artt diye konutu.

ÖRETMENMLE HELALATIM

Karne datm srasnda gördüü enay Aybüke Yalçnla helalletiini söyleyen 12-BLT Bilgisayar Bileim ve Teknoloji örencisi Oruç Arca, Gitar ve piyangoyu bana sevdiren, öreten enay Aybüke Yalçn hocamdr. Müzik ile hiç bir ilgim yoktu, onun sayesinde müziin tüm enstrümanlarn örendim. Karne datm töreninin yarm saat sonrasnda böyle bir olay duyunca ykldm. Dünyann en güzel ve iyi öretmeniydi Aybüke hoca. Bizimle helalleti, biz de ondan helallik istedik diye konutu.

Batman Milli Eitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Kozluk lçe Milli Eitim Müdürü Ömer Toprak ile baz eitimciler de enay Aybüke Yalçnn cenazesine katlmak üzere memleketi çoruma gitti.

TAKSNN SAHB GÖZALTINDA

Bu arada enay öretmenin ehit olduu saldrda kullanlan taksinin sahibi Mehmet Fidann elleri bal halde Kozluk lçesinin Aaçlk Mahallesi yaknlarnda bulunduu belirtildi.

Kozluk lçe Emniyet Müdürlüünce gözaltna alnan Mehmet Fidan, ifadesinde ilçe merkezindeki durakta tanmad bir kii tarafndan Aaçlk Mahallesine gittii srada silahl bir kiinin daha yolda araca bindiini söyledi. Fidan, bu kiilerin kendisini krsal bölgede ellerini balayp araziye terk ettikten sonra üçüncü bir kiiyi de alarak gittiklerini anlatt. Mehmet Fidann sorgusu sürüyor.

OKULUN MÜZK ATÖLYES

Buarada, Aybüke Yalçnn ad, okulundaki müzik atölyesine verilecek. Kozluk çok Programl Lisesi Müdürü Mahmut Ik, ehit öretmen enay Aykübe Yalçnn 7 ay önce okullarna atandn belirterek, adnn ilk aamada okuldaki müzik atölyesine verileceini söyledi. Onun maan her aldnda müzik atölyesine bir enstürman aldn belirten Okul Müdürü Ik, Müzik atölyemizi genileten ve kendi imkanlaryla müzik aletleri kazandran enay hocann eitim yuvamza emei çok büyük. Her maa aldnda atölyeye mutlaka bir enstürman, bir cihaz alyordu. lk etapta adn müzik atölyesine vereceiz. Ardndan il ve ilçe yöneticilerimizin onay dorultusunda enay hocann adn okulumuza vermek istiyoruz. Bu konuda ilçe halk ile velilerin de destei istei var dedi.

SON FOTORAFLAR

Müzik Öretmeni enay Aybüke Yalçnn, saldr öncesi okulda karne datm srasnda meslektalaryla çektirdii son fotoraflar ortaya çkt. Okulda karne datan ve örencilere verilmek üzere olan taktir ve teekkür ile baar belgeleri ellerine alan enay Aybüke Yalçn, çok sevdii örencileriyle de fotoraf çektirdii ortaya çkt.

SALDIRI ANI KAMERADA

Bu arada karne datmndan sonra dar çkan enay Aybüke Yalçnn yaamn yitirdii terör saldrsna ilikin görüntüler de ortaya çkt. Bir taksiyi gasp eden PKKl 2 terörist, dün saat 11.30 sralarnda, Kozluk Belediye Bakan Ak Partili Veysi Ikn özel otomobiline uzun namlulu silahlarla ate açt. Bakan Ikn bulunmad beyaz renkli otomobilde yeeni avukat Muhammet Ik saldrdan yara almadan kurtulurken, teröristlerin kurunlar oradan geçen ve içinde 5 öretmenin bulunduu araca isabet etti. çevredeki vatandalar da silah sesleri üzerine kaçrken, otomobil de sadaki yola girerek kzla uzaklat. Silahl teröristin de ardndan taksiye binerek olay yerinden uzaklat görülüyor.

Ana Sayfaya Git