Seracılıkta öncü olacağız

İl Valisi Aksoy, Diyarbakır'da seracılığa 55 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, Seracılığın önümüzdeki dönemde, Diyarbakır'ın ekonomisine güçlü destek sağlayacağını söyledi.

Haberler 08.02.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hüseyin Aksoy, tarm alannda önemli yatrmlarn yer ald Bismil ilçesindeki Seralarda incelemelerde bulunurken, Diyarbakr genelinde 55 milyon liralk sera yatrm gerçekletirildi. Bunun yaklak olarak 35 milyon liralk ksm Bismildedir. Seralarn önümüzdeki dönemde gerek ilçe ekonomisine gerekse ülke ekonomisine katk salayacak ve daha iyi bir noktaya tanmas da hepimizin amacdr. dedi.

BSMLDEK SERALAR

Beraberinde Bismil Kaymakam Turgay Gülenç, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre ile birlikte dün Bismil ilçesine giden l Valisi Hüseyin Aksoy, buradaki seralar gezerek, üretici ve içilerle bir süre sohbet etti. Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakr ilinde yaplan yatrmlar ve üreticilere verilen destekler ile Vali Aksoy ve beraberindekilere sunum yapt.

BÖLGENN HALKINMASI

Aksoy, Diyarbakrn önemli bir tarm ehri olduunu belirterek, Tarm ehri özelliinin ekonomik bakmdan da Diyarbakra kazandrd çok önemli ekonomik girdiler söz konusudur. Bu boyutuyla baktmzda Bismil ilçemiz de Diyarbakrn tarmsal potansiyeli en yüksek olan ilçelerimizin banda geliyor. Tarmsal üretim miktarn çeitlendirmek ve verimlilii daha üst noktalara tamak bakmndan DS Genel Müdürlüümüzün yürütmekte olduu önemli sulama projeleri var. Bu sulama projeleri de Diyarbakrda tarmn daha iyi bir noktaya gelmesine önemli katk salayacak. Mevcut sulu tarm ve tarmsal üretimin dnda özellikle seraclk konusunda da son yllarda Diyarbakr da önemli çalmalar gerçekletiriliyor dedi.

33 SERA KURULDU

l genelinde son yllarda seraclkta da önemli gelimeler yaandna dikkat çeken Aksoy, öyle konutu: Diyarbakr geneline baktmzda, 33 sera kurulmu, bu 33 serann da önemli bir ksm olan 15 tane sera, sadece Bismil ilçemizde kurulmak üzere hazrlanmtr. Bugün de bunlardan birini ziyaret ederek, buradaki çalmalar yerinde göreceiz.

55 MLYON LRALIK YATIRIM

Özellikle sera üretiminde yaklak olarak Diyarbakr genelinde 55 milyon TL bir yatrm gerçeklemi. Bunun yaklak 35 milyon TL lik yatrm ksm Bismildedir. Bunun bir ksm kredilendirme, bir ksm hibe destek, bir ksm da yatrmclarn kendi öz kaynaklar ile ortaya koyduklar çalmalar. Özellikle domates ve salatalk üretiminde gerçekletirilen bu seralar önümüzdeki dönemde gerek ilçe ekonomisine, gerek ülke ekonomisine katk salayacak. Daha iyi bir noktaya tanmas da hepimizin amac. Bu yönde bu çalmalar yürüten, kooperatifleen ve kooperatif kuran arkadalarmza teekkür ediyoruz. Onlar tebrik ediyoruz. Onlarn bu çalmalar bundan sonraki süreçte de bu alanda faaliyet yürütecek olan üreticilerimize de örnek oluturacaktr. Bu çalmalar bundan sonra da artarak devam etmesi, bizim en önemli beklentilerimizin banda gelmektedir. Vali ve beraberindekiler daha sonra seralarda salkm domates kesimi yapt.

BELEDYEY ZYARET ETT

Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Bismil Belediyesini ziyaret etti. çileri Bakanlnca görevinden uzaklatrlan Bismil Belediye Bakanlna görevlendirilen Bismil lçe Belediye Bakan Vekili ve ayn zamanda Bismil lçe Kaymakam olan Turgay Gülenç ve belediye çalanlar tarafndan karlanan Aksoy ve beraberindekiler burada Belediye Bakan Vekili Gülençten lçe hakknda bilgi ald.

Adliyeyi ziyaret eden Vali Aksoy ve beraberindekileri, Bismil Cumhuriyet Basavcs Hazm Aslanc ile görütü. Görümenin ardndan Vali Aksoy ve beraberindekiler Hükümet Kona önünde toplu fotoraf çektirdikten sonra lçeden ayrldlar.

Ana Sayfaya Git