Sergiyi basanlar maskeyi düşürdü

Diyarbakır’da, faili meçhul cinayetlerin konulu “Hafıza Odası” adlı sergi tartışmalara neden olurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de söz konusu sergiye çelenk göndererek destek verdiği ortaya çıktı.

Haberler 21.10.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 16 Ekimde HDPye yaknl ile bilinen Ahmet Günetekinin faili meçhul cinayetler konulu Hafza Odas sergisi tartmalar beraberinde getirdi. Serginin içerii hakknda farkl yorumlar yaplrken, CHPli BB Bakan Ekrem mamolunun PKK yancs HDPlilerle birlikte söz konusu sergiyi gezmesi büyük tepkilere neden oldu.

Y Partinin çakma ülkücü Genel Bakan Meral Akener de Hafza Odas sergisine çelenk göndererek desteini belirtti. Akenerin gönderdii çelenk tepkilere neden olurken, sergiye giden bir grup genç protesto gösterisi düzenledi. Sergide ad geçen faili meçhullerin Meral Akenerin çileri Bakanl dönemine de ait olduunu ifade eden grup, sergilenen tabutlar surlardan aa atarak tepkisini gösterdi.

Protestocu grup u ifadeleri kulland:

Burada yaplan sergi deil, Kürt halknn, Amed halknn bütün deerlerine ihanettir. Sergi ad altnda gösterilen tabutlar, faili meçhul cinayetlerdir. Dönemin çileri Bakan Meral Akener, bu serginin açlna çelenk göndermitir. Hem katledip hem de çelenklerle bunlar kutlamak, açllarn Kürtçe arklarla yapmak, Kürtçenin yasak olduu bir dönemde, insanlarn srf Kürt olduu için katledildii bir dönemde, bu tabutlar, aada görülen ayakkablar asmak, bütün Kürt halkna, bütün Kürt deerlerine ihanettir.

AK PARTL SMDEN SERGYE TEPK

AK Parti eski Mardin Milletvekili ve MKYK Üyesi Orhan Mirolu da yaplan sergiye tepki gösterdi. Sosyal medyadan paylamlarda bulunan Mirolu unlar yazd: Diyarbakrdaki Hafza Odas sergisi için yazlan yazlar birer güzellemeden ibaret: Turizm aha kalkm! Nianta sosyetesi Kürtlerin bana gelenleri anlam (Özkökler bilmiyordu valla, doru!!!) Hafza Odas açlnda düün dernek yapmak Avrupada bile adettenmi! Peki, madem mevzu yüzleme, devlete balanan hak ihlallerini yazyorsunuz da PKKnn hiç mi günah yok! Elinize bir demet beyaz gül alp Diyarbakr annelerinin nöbet tuttuu çadra gitmek sizin ve hafza sanatçnz Günetekinin aklna niçin gelmedi? O anneler yüzleme harici mi!

Ya Diyarbakr cezaevi madurlar! Binlercesi yayor o ehirde! Sahi siz o cezaevini konu edinen bir sergiyi açarken,onlar neredeydiler?Gerçek u ki, hiç bir eyle yüzlemediniz, madurlar incittiniz ve bir ehrin hafzas üzerinden mamolu için siyasi piar çalmas yaptnz!

Ana Sayfaya Git