SES eski Eşbaşkanı Oruç’a tahliye

SES Diyarbakır Şubesi eski Eşbaşkanı Recep Oruç, 15 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Haberler 17.11.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi eski Ebakan Recep Oruçun, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delege listesinde isminin bulunmas, sendikal eylemleri talimat alarak yaptrd ve sosyal medya paylamlar nedeniyle 7 yl 6 ay ile 15 yl aras deien hapis istemiyle yargland davann görüldü. Avukatlarn yokluunda Diyarbakr 11inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann ilk durumasna Oruç, tutuklu bulunduu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden katld. Durumay Halklarn Demokratik Partisi milletvekilleri Remziye Tosun ve mam Taçer, SES Diyarbakr ubesi Ebakan iyar Güldiken ile Oruçun ailesi izledi.

SENDKAL FAALYETLER

Kendisine yöneltilen suçlamalarn suç tekil etmediini söyleyen Oruç, katld eylemlere kimsenin talimat olmadan katldn, eylemlerin sendikal faaliyet olduunu ve sendika tüzüünde yer aldn belirtti. Katld eylemlerin Anayasa ve yasalarca güvence altna alnan düünce ve ifade özgürlüü kapsamnda olduunu dile getiren Oruç, 22 Temmuzdan beri tutuklu olduunu hatrlatarak, tahliyesini talep etti.

ddia makam, Oruçun tutukluluunun devam yönünde görü bildirdi. Oruçun tutuklu bulunduu süreyi dikkate alarak tahliyesine karar veren mahkeme, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git