"Sesimizin gür çıkması için halkın desteğine ihtiyacımız var"

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki ziyaretleri kapsamında esnafı talep ve önerilerini dinleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, parti olarak seslerinin daha gür çıkması için halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Haberler 12.11.2017 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs M. Hüseyin Ylmaz ve beraberindeki heyet Diyarbakrn Silvan ilçesinde esnaf ziyaret ederek sorun ve skntlar dinledi.

Diyarbakr-Batman Caddesi üzerinde bulunan esnaf ziyaret eden Ylmaz, vatandalarn büyük teveccühü ile karlat.

Bölgede yaanan olaylardan dolay esnafn günler geçirdiklerini belirten bir esnaf, Bizler huzur istiyoruz. Memlekette huzur olsun baka hiçbir ey istemiyoruz. Kan dökülmesini istemiyoruz. Silvanda yaanan son olaylardan dolay ilçede ekonomik bir buhran var. Kimse doru dürüst alveri yapmyor. Bundan dolay u an piyasa durgun durumda. Sizden ricamz bu skntlarmz yetkililere bildirmeniz. diyerek heyete taleplerini iletti.

KHKlar sonras devlet kadrolarnda yaanan usulsüzlüklerden de ikyetçi olan esnaf, insanlarn rüvete altrld, yüklü miktarlarda alnan rüvetlerle insanlarn kadrolara yerletirildiinden ikyet ettiler.

Esnafn ikyetlerini dinleyen M. Hüseyin Ylmaz, adaletin tesis edilmesinin mühim olduunu ve adil bir yönetimin olmas gerektiinin altn çizdi.

Ylmaz, Her açdan adaletin olmas lazm. e almda, ücrette, yönetimde, yargda ksacas her yerde ve her açdan adalet olmas lazm. Bunlarn farkndayz, gerekli yerlerde bu tür skntlar dile getiriyoruz ve dile getirmeye devam edeceiz nallah. Bu tür skntlarn düzelmesi için birlikte çalmalyz. Birlik ve beraberlik olmazsa, olmaz. Sesimizin gür çkmas için halkn desteine ihtiyacmz var. dedi.

Silvan ilçesinde yaptklar esnaf ziyaretinde, esnafn ekonomik olarak sknt içerisinde olduunu müahede ettiklerini belirten Ylmaz, Piyasada ciddi bir durgunluun yaandn gözlemledik. Bunun farkl sebepleri var elbette. En büyük sebebi ise güvenliin ve huzurun olamaydr. Ziyaret ettiimiz esnafta dile bunu dile getiriyor. Yine esnafn dile getirmi olduu bir skntda; uzun zamandr talepte bulunulmasna ramen merkezdeki caddelerin onarlmamas. Esnaf, temizlik noktasnda da ciddi bir sknt yaandn dile getirdi. K ay gelmesine ramen baz köy yollarnn, özellikle Sarbuday (Pirma) köy yolunun yaplmamas büyük maduriyetler oluturuyor. O yollarn biran önce yaplmas gerekiyor. dedi.

Konumasnn devamnda yetkililere çarda bulunan Ylmaz, halkn skntlarnn bir an önce giderilmesi gerektiini söyledi.

Ylmaz, konumasn öyle bitirdi:

Yine baz köylerde servislerle ilgili skntlar var. Servis ihalesi yaplm, bitmi diye; 5 kilometre yol yürüyen örenciler var. K geldiinde bu örenciler büyük skntlar yaayacaklar. Bu yüzden yetkililerin bir an önce bu sorunu gidermesi, servis tayin etmeleri gerekmektedir. Yine esnafn dile getirmi olduu bir dier sknt da, Simmar kavann sinyalizasyon çalmasnn yaplmamas. Kavakta trafik klar mevcut olmad için birçok kaza meydana gelmektedir. Bir an önce yetkililer bu sorunu da gidermelidir.

Ylmaz ve beraberindeki heyet açklamadan sonra ilçeden ayrld.

Ana Sayfaya Git