Sessiz devrim!

Diyarbakırlılar, yeni hükümet sistemini "sessiz devrim" olarak değerlendirirken, yeni sürecin "ötekileştirme" zihniyetinin tüm tabularını yıkacağını ifade etti.

Haberler 12.07.2018 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziran seçiminin ardndan, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin yürürlüe girmesi ile birlikte Türkiye siyasi hayatnda yepyeni bir sayfa açld. Bakanlklarda, kamu bürokrasisinde yenilikler birbirini izlerken, baz kurumlar lavedilerek, yerine yeni kurumlar ihdas edildi. Devletin hemen hemen her kademesinde yaanan bu sessiz devrimin ardndan yaanan köklü deiiklikleri Söz haber ekibi, Diyarbakrllara sordu. te vatandalardan yeni hükümet sistemine gelen tepkiler.

ORTAM GÜZEL VE HO

Ylmaz Oku, Yeni hükümet sistemini çok ahane buluyorum. Hükümetimizi devaml destekliyorum. Bizim çocukluumuzda gördüümüzü imdi babam görse cennette miyiz diye sorard. uan cennetteyiz ve bunun kymetini bilmiyoruz. nsanlar yaramaz olmu. Yoksa ortam güzel ve ho. Bakn Diyarbakr ne güzel. Kalabalk, turistler geliyor, Sur ilçemizde biterse çok güzel olacak. Bunun kymetini bilmemiz lazm ve birbirimize saygl olmamz lazm.

TÜRKYE çN Y OLACAK

Mehmet Zülfü Yahi, Parlamenter sistemin deimesinden sonraki Bakanlk Sistemi olarak ben konuyu görüyorum. uan için çok iyi olacak diye söyleyemem, ileriki günler ne getirir, mevcut kadro tabii ki daha tecrübeli mutlaka kendilerine göre bir çalma yapmlardr. Naçizane fikrim Türkiye için iyi olacak. Ben yeni hükümet sisteminden umutluyum ve iyi olaca kanaatindeyim. Bakanlklar açklanrken ben unu gördüm. Özel sektörden atamalar yapld. Mesela milli eitim ve salk bakanlar iin içinden gelenlerdir. Bu bir avantajdr. Bunlarn hepsi sisteme girerken ümit var olmamz gerektiren eyler. nallah iyi olacana inanyorum.

Y K RECEP TAYYP ERDOAN BAKANIMIZ OLDU

Kadriye Görsop, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, o bizim bakanmz. O Türk, Kürt, Laz insanlar arasnda hiçbir ekilde ayrm yapmyor. Halkmz da bunun farknda olduu için onu cumhurbakan yapt. yi ki Recep Tayyip Erdoan bakanmz oldu. O bize adaletli davranyor.

MUTLU VE ÜMTLYZ

Meneke Akta, Beklediim bir sonuç oldu. Özellikle Sivil Savunma, çalma ve Aile Sosyal Politikalar Bakanl birde ç leri Bakanlnda harika bir seçim yapld kanaatindeyim.Bu konular Türkiye için çok önemli.Yeni Türkiye için mutlu ve ümitliyiz.Türkiye 2023e çok güzel bir ekilde hazrlanacak inallah.Türkiye ve özellikle Diyarbakr üzerinde ekonomik alanda çok oyunlar oynand,ama öyle güçlü ülkeye sahibiz ki ekonomik alanda da bizi yenebileceklerini zannetmiyorum.Hükümetin Diyarbakrda özellikle kadnlarn ekonomik olarak kalknmas için baz admlar atmasn ümit ediyoruz.Bir kadn güçlü,huzurlu,mutlu olursa eminim iler daha çok yolunda gider.Ben her sorunun ba ekonomidir diye düünüyorum.Diyarbakr halk devletinin yannda,ülkesini seven bir millettir.

çOK BALILIIN KALKMASI AçISINDAN OLDUKçA Y

Onur Karadeniz, Bu sistem bence yüzyl sonrada bozulmadan devam süregidecek bir sistem.Ülke için çok büyük bir kalknma olacak.Türkiyede adeta ahland diyebilirim.Eski sisteme göre bu sistem halk için,çok balln kalkmas açsndan oldukça iyi. Baz örgütlerin önünü çok net bir ekilde kapatt.çte ve dta bu sistem adeta bir tehdit unsuruydu.Tehdit olmasayd bir takm partilerin oylar bölünsün diye haince ittifaklar olmazd.Milletimize hayrl uurlu olsun inallah bu ittifak da hiçbir zaman bozulmaz.

Ana Sayfaya Git