Seyahatlere kısıtlama!

İçişleri Bakanı Soylu, korona virüsüyle mücadele kapsamında, toplam 12 belde ve köyün karantinada olduğunu bildirdi. Soylu dün akşamdan itibaren otobüs seyahatlerini kısıtlayacaklarını duyurdu. Soylu açıklamasında “Tüm otogarlardaki otobüs seyahatleri izne bağlı, mücbir sebep olmadan sefer yaptırmayacağız” dedi. Bakan Soylu, hafta sonları piknik yapmanın yasaklanacağını da söyledi.

Haberler 28.03.2020 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Soylu, korona virüsüyle mücadele kapsamnda, toplam 12 belde ve köyün karantinada olduunu bildirdi. Soylu dün akamdan itibaren otobüs seyahatlerini kstlayacaklarn duyurdu. Soylu açklamasnda Tüm otogarlardaki otobüs seyahatleri izne bal, mücbir sebep olmadan sefer yaptrmayacaz dedi.

NTVde katld programda ayrca, Bu geceden itibaren tüm Türkiyede geçerli olmak üzere, cumartesi-pazar, piknik alanlar, ormanlar ve sahil kenarlar yasaklanacak diye konuan Soylunun açklamalar öyle:

RZE LK DEL, 12. KARANTNA KARARI

lk kez Rizede alnan karar deil. Türkiyede belde ve köy olarak 12. karar. Baz köylerde veya beldelerde bulam riski çok olunca bu karar alabiliyorlar. Rizede 5 ayr noktada alnan tedbirin amac bir ölüm vakas var ve 65 ya üstü çok vatandamz var.

YÜZDE 80 HAYAT DURDU

211 bin 670 i yeri kapand. bin 448 adli ve idari ilem yaptk. Yüzde 80 hayat durmu durumda. Kapanmayan ticarethaneler hareketli. Güvenlik, salk ve temel tedarik zincirleri hareketli durumda. Bütün bunlar takip ediyoruz. Bunlar her sabah 09:00 itibaryla bir önceki günün raporlarn alyoruz. Örnein toplu tama, bizim çarlarmz. 18 büyükehir belediyesinden seri izlemeye çalyoruz. Günde 10 milyonu akn kii toplu tama kullanrken u anda 1 milyon 800 bin kii kullanyor.

SEFER SAYISI YÜZDE 78 DÜMÜ

ehirler aras otobüs yolcularnda yüzde doksan azalma var; sefer saysnda yüzde 78 düü var. Kamu düzenin devam etmesi, salk sisteminin hayatta kalmas, sosyal izolasyon ve tedarik zincirinin krlmamas parametreleri üzerinden devam ediyoruz.

SOKAA çIKMA YASAINA GEREK YOK DEMEM

Sokaa çkma yasana gerek yok demem. Bulacln hangi ölçekte ve nasl yaylaca konusunda bugünden bir ey söyleyebilmek sadece tahmindir. 65 ya üzerine snrlama koyduk mesela, kimsesizse yalnzsa ona ait de çözümler ürettik. Ne yaparsanz yapn demiyoruz. Sosyal devletin bütün unsurlarn ortaya koymaya çalyoruz. 65 ya üzeri 405 bin 705 vatandamza elimizi uzatmaya çaltk.

NSANIMIZ DEVLETE KARI MAHçUP OLMAK STEMEZ

Bizim insanmz titizdir, devlete kar mahçup olmak istemez. Maduriyet yaratmamak için her adm titiz atmaya çalyoruz, mesela araç muayenelerini erteledik son genelgeyle Fahi fiyat, stokçuluk, frsatçlk vatandalarmz bunlar görünce bildirsinler; acmamz yok. Vatandamz bu dönemde istismar edene acmayacamz bilsinler. Yaklak 217 ürüne sat yapan yere ilem yaptk. Sadece gda ve tbbi malzeme deil, bu konuda fahi fiyat, stok ortaya koyan birçok yer. Önümüzdeki günlerde el koymalar paylaacaz.

5 BN 800 MÜLTECY EDRNEDEN ALDIK

Edirne Pazarkule Snr Kapsndaki 5 bin 800 mülteciyi oradan aldk. 9 vilayete götürdük. Bulama riski geçtii zaman kim Pazarkuleye gitmek isterse yine hayr demeyiz. Umreden dönenler u anda 19 bin 220. Türkiye içinde aldk bunlar, hiçbir eksiklerini brakmadk. 5 yldzl otelde nasl hizmet görüyorlarsa öyle hizmet görecekler

EHR GRLERNDE SALIK TARAMASI

Özellikle toplu tamalar ve ehir içindeki hareketlilikten çkardmz rakamlar. Özellikle stanbuldan büyüklerimiz memleketlerine gidiyorlar. Buna ait bu akam bir tedbir daha getiriyoruz. Büyük ihtimalle otobüs seyahatlerini kstlyoruz. Orada bir otorite kuruyoruz imdi. zne bal olmadan, zorunlu sebep olmadan sefer yaptrmayacaz.

Birçok ehirde girilerde salk taramas yaplyor, yaygnlatrmaya çaltryoruz bunu da. Bizim derdimiz sosyal izolasyonun dier üç parametreyi ayakta tutmak kaydyla salamak. Maske ve tulumla ilgili aldm rakamlar Türkiyeye yetecek seviyede. Gda tedarik zincirinde de skntmz olmadn biliyoruz

Yaynlanacak genelgeyle bu geceden(dün) itibaren mesire alanlar, ormanlar, piknik alanlar, sahil kenarlar, yürümek, komak, spor yapmak, balk tutmak dahil yasaklanyor. Hafta sonu için gelecek bu uygulamay, valiler hafta içi de uygulanabilir.

Ana Sayfaya Git