“Sezgin Baran Korkmaz Türkiye’ye iade edilmeyi istiyor"

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla kırmızı bültenle aranırken Avusturya’da tutuklanan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Volkan Dülger, müvekkilinin Türkiye’ye iade edilmesini talep edeceğini söyledi. Dülger “Bugün ya da yarın başvurumuzu yapacağız" dedi.

Haberler 22.06.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avukat Dülger, müvekkili hakkndaki suçlamalarn i ortakl olduu Kingston irketinin yasad faaliyetlerine dayandrldn belirterek, ABDnin yeni tespit ettii bir usulsüzlükten müvekkilimin haberdar olmasn beklemek düünülemez. Müvekkilim Türkiyede yarglanmak istiyor ve bu nedenle iadesini talep edecek. Türkiyenin de iade talebinde bulunduunu biliyoruz. Biz de bugün ya da yarn Türkiyeye iade edilmeyi talep edeceiz dedi.

KNGSTONUN YASADII GELRN TÜRKYEDE YATIRIM FAALYETLERNDE KULLANDI

Firari i insan Sezgin Baran Korkmaz hakknda kara para aklama ve dolandrclk suçlamalaryla Türkiyede ve ABDde dava açld. Korkmaz hakknda Türkiyedeki yarg süreci MASAK raporuyla balamt. MASAKn 28 Aralk 2020 tarihli raporu üzerine stanbul Cumhuriyet Basavcl soruturma balatt. Soruturma kapsamnda Sezgin Baran Korkmazn, Kingston irketinin ABDde yasal olmayan yollarla edindii paray Türkiyede yatrm faaliyetlerinde kulland tespiti yapld. Korkmazn sahibi olduu SBK Holding A.. ile yönetiminde yer almad Mega Varlk Yönetim A..nin birlikte hareket ederek, bankalarn firmalardan olan alacaklarn devrald iddia edildi.

PARAVAN RKET DDASI

Korkmaz hakknda, irketlerin ortaklk yapsnda ve yönetim kurullarnda sklkla deiiklie gidildii, bilinçli ekilde balantl kiiler arasnda irketlerde hisse devri yaptrld, ilerleyen dönem içerisinde irketlerin bazlarn tasfiye ettii iddias bulunuyor. Yaplan incelemelerde Korkmazn Lüksemburgda paravan irketlere sahip olduu, Türkiyede faaliyet göstermemesine ramen potansiyel vergi kimlik numaras alarak yurtiçinde faaliyet gösteriyor gibi görüntü verdii de tespiti de yapld.

KARA PARA RKETLERDE AKLANDI

Yaplan incelemelerde Sezgin Baran Korkmaz ve birlikte hareket ettii kiilerin irketlerde görev ald, suça konu faaliyetlerden elde ettikleri gelirleri irket hesaplarna gelir olarak aktararak muhasebeletirdikleri de belirlendi. Bu yolla kara para akladklar ve çok sayda bankalar aras havale, EFT ve swift ilemleri yaparak iledikleri suçla elde ettikleri gelir arasndaki balanty kesmeye çaltklar tespit edildi. MASAK raporu dorultusunda stanbul Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld. Soruturma sonunda Korkmaz ile birlikte baz irket çalanlar hakknda 10 yla kadar hapis cezas istemiyle stanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açld.

Ana Sayfaya Git