Siber saldırı

Türk Telekom "Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği 'siber saldırı' ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom'un DNS'lerine yönelik yapılmaktadır. Türk Telekom'un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir"

Haberler 21.01.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Telekom, yaanan internet eriim sorunun, siber saldr ile ilgili olduunu, kullanclarn bu durumdan etkilenmemesi için çalmalarn sürdürüldüünü duyurdu.

Türk Telekom, yapt yazl açklama ile bugün yaanan internet eriim sorununa ilikin bilgi verdi. Türk Telekom açklamasnda unlar kaydedildi:

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet eriiminde yaanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkmz ve paydalarmz bilgilendirme sorumluluumuz çerçevesinde açklama yaplmas gerei domutur.

SBER SALDIRI

Söz konusu eriim aksaklklar, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildii siber saldr ile ilgili olup, saldrlar bu kez Türk Telekomun DNSlerine yönelik yaplmaktadr. Türk Telekomun alannda yetkin siber güvenlik uzmanlar, saldrlar bertaraf etmek, yurt içi ve yurt d internet trafiini normal seyrinde devam ettirmek için youn bir çalma içerisindedir.

Türkiyenin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekomun, gerekli önlemleri alarak, kullanclarmzn bu saldrlardan etkilenmemesi için çalmalarn sürdüünü kamuoyunun bilgisine sunarz.

Ana Sayfaya Git