Şiddet gerilimi

Tunceli'de bir kafedeki tartışmanın ardından yaşanan kavga sonrası götürüldüğü polis merkezinde, olayla ilgisi olmamasına rağmen şiddete uğradığını iddia eden Doğukan Gül (22), darp raporu alarak savcılığa şikayette bulundu. Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtilirken, bir grup da protesto eylemi yaptı.

Haberler 14.04.2022 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, Atatürk Mahallesinde 11 Nisanda bir kafede 3 sivil polis ile bir grup arasnda arbede yaand. Olay sokaa da tat. 3 kamu görevlisinin yaraland belirtilen olay sonras Doukan Gül, yolda yürürken yannda duran polis ekibi tarafndan olayla ilgisi olmamasna ramen 2 arkadayla birlikte gözaltna alnd ve götürüldüü polis merkezinde iddete uradn iddia etti. Gül, darp raporu alarak, suç duyurusunda bulundu.

VALLKTEN AçIKLAMA

Tunceli Valilii konuyla ilgili yazl açklama yaparak, adli ve idari soruturmann balatldn duyurdu. Açklamada, Baz sosyal medya hesaplar ve bir ksm basn ve yayn organlarnda Karakolda kence bal altnda çkan aslsz haberler sebebiyle aadaki açklamann yaplmasna gerek duyulmutur. 11.04.2022 tarihinde saat 23.30 sularnda mesai sonras sivil olarak ilimiz merkezindeki bir kafeteryaya giden 3 emniyet görevlisi ile sayca kalabalk bir grup arasnda kafeterya çknda sözlü tartma yaanm, akabinde sözlü tartma arbedeye dönümütür. Yaanan olayda 2 kamu görevlisi çeitli yerlerinden yaralanrken 1 kamu görevlisinin de eli krlmtr. Kamu görevlileri olayla ilgili ikayetçi olmak üzere gittikleri Tunceli Asayi ube Müdürlüünden ifadeleri alndktan sonra, doktor raporu almak amacyla hastaneye gitmek üzere çktklar esnada, binann önünde olayn dier taraf grupla karlam ve 2 grup arasnda tekrar bir arbede yaanmtr. Yaanan olay orada bulunan görevlilerin müdahalesi ile sonlandrlmtr. Yaanan her iki olaydan dolay taraflar birbirinden ikayetçi olmutur. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Basavclnca adli ve Valiliimizce idari soruturma balatlmtr. Söz konusu olayla ilgili olarak çeitli sosyal medya platformlar ile bir ksm basn ve yaym organlar üzerinden oluturulmak istenen algya itibar edilmemesi hususu önemle rica olunur denildi.

SORUTURMA AçILDI

Olayla ilgili olarak aralarnda HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Baro Bakan Kenan çetin, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de olduu bir grup, Sanat Sokanda bir açklama yaparak, yaand öne sürülen iddete tepki gösterdi. Baro Bakan Kenan çetin, hem idari hem de adli soruturmann takipçisi olacaklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git