Sıfır atık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Haberler 17.02.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde, çevre ve ehircilik Bakanlnca balatlan Sfr Atk Projesi, Diyarbakrda düzenlenen toplantyla tantld.

Sürdürülebilir kalknma ilkeleri çerçevesinde atklarn kontrol altna alnmas, gelecek nesillere temiz ve gelimi bir Türkiye ile yaanabilir bir dünya braklmas hedefi dorultusunda hayata geçirilen Sfr Atk Projesi ile ilgili DS 10. Bölge Müdürlüü Sosyal Tesislerinde toplant yapld. Programda konuan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Proje, merkezinde insan ilgilendiren sürdürülebilir bir kalknma, salkl bir çevrede yaama, kaynaklar tasarruf ederek, yaadmz dünyay bizden sonraki nesillere temiz bir ekilde aktarmay içermekte dedi.

Diyarbakrda Sfr Atk Projesi tantld

Projenin, bütün atklarn ayrlmasndan sonra tümünün yeniden kazandrlmasn amaçlayan bir yaklam olduunu belirten Güzelolu, projeyle atklarn hem kitlesel hacminin hem de zararl etkilerinin en aza indirgeneceini dile getirdi.

üphesiz bunda kazanan biz ve gelecek nesillerimiz olacak diyen Vali Güzelolu, unlar kaydetti. Bir ton atk kad kazandmzda ve dönüüme konu yaptmzda yaklak 20 aaç kesilmekten kurtuluyor. Bir ton atk cam kazandnz zaman, 100 litre petrol tasarrufu yaparsnz. Organik atklar ayrtrdmz zaman elde edilen kompost gübrelerle, mevcut sentetik ve kimyasal gübrelerden daha güçlü ve etkili gübre üretiyorsunuz. Bunlar aslnda yaam kalplarmz ve davran formumuzla ilgili bir süreç.

Diyarbakrdaki yaam kalitesi

Projede Diyarbakrn önemli bir rol üstleneceini aktaran Güzelolu, Bugün gelien, deien ve güzelleen Diyarbakrmzda, artk yaam kalitesi noktasnda, bu gibi toplumsal ve sosyal projelerde de iddiamz ortaya koymak, hedeflerimizi paylamak ve 2018 ylnda bir bütün olarak, sfr atk projesinde Türkiyenin en baarl ve dönüümü en çabuk gerçekleen ili olma iddiasyla beraberiz diye konutu.

Vali Güzelolu, projenin en önemli ayann okullarda yürütüleceini sözlerine ekledi. Vali Yardmcs Tuba Koaln, projenin ayrntlar hakknda bilgi verdii programda, konuyla ilgili hazrlanan kamu spotlarnn gösterimi yapld. Programa, kentteki kurum ve kurulularn idarecileri katld.

Ana Sayfaya Git