Şigo Aşireti; Ölmeye Hazır

Programa katılan Sasonlu İdlib şehidi Cuma Bağatur'un babası Mehmet Bağatur, "Eğer devlet isterse ben, 1 ağabeyim, kardeşlerim, 5 çocuğum ve 3 bin kişilik Şigo aşiretiyle cephede savaşmaya hazırız. Türkiye Cumhuriyeti için ölmeye hazırız" dedi.

Haberler 06.03.2020 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf Batman ubesince dlib ehitleri için Atatürk Parknda mevlid ve anma program gerçekletirildi. Programa Vali Hulusi ahin, kurum müdürleri, vatandalar ve dlib ehidi Cuma Baaturun babas Mehmet Baatur katld.

YER GELDNDE BR GELRZ BN GDERZ

Programda konuan Vali Hulusi ahin, Yeri geldiinde bir deil, bin gideriz ama bayramz indirtmeyiz, ezanmz dindirtmeyiz dedi. Bu topraklarn bir santimetrekaresini kimseye böldürtmeyeceklerini ifade eden Vali ahin, Bizim Suriyedeki varlmzn sebebi de budur, vatan savunmasdr. Biz on binlerce kilometre uzaklktan gelmedik. Rusya orada, Amerika orada, dünyann birçok corafyasndan savaçlar var. Fakat oradaki karklk bizim topraklarmz tehdit ediyor. Ne çabuk unuttuk Reyhanl patlamasn, ne çabuk unuttuk Kilisteki taciz saldrlarn, snrdaki vatandalarmz evlerinin içinde ehit edildiler. Biz eer Suriye corafyasnda bulunmazsak buralarda rahat oturamayz. Eer biz dlibdeki mücadeleyi yapmazsak korkulur ki ileride bu mücadeleyi Diyarbakrda, Batmanda, Marata yapmak zorunda kalacaz. O yüzden Türk ordusu Türkiye Cumhuriyetini korumak için çalyor, macera aramyor. Bizim evlatlarmz da vatan savunmas için ehit oldular. Bu hakl ve kutlu mücadelede yalnz deiller. Bütün millet arkalarnda. Mehmet amcam ben de giderim, kardelerim, yeenlerim dier evlatlarm var, çarlrsak kalkar giderim dedi. te bunu birilerinin Batllara anlatmas lazm. Zannediyorlar ki ehit says artnca Türkiye devleti politika deitirir. Hayr, tam tersi bizim intikam duygusunu alevlendirir ve gazabmz da çok daha feci olur. Bunu da ehit Cuma kardeimizin silah arkadalar gösteriyor. ntikamn aldlar Cumamzn. Bizler sava isteyen bir millet deiliz, kendi topraklarmzda huzurlu yaamak istiyoruz. Tekrardan ehitlerimize rahmet diliyorum. Biz biriz, 83 milyon ordumuzun arkasndayz diye konutu.

3 BN KLK GO ARETYLE CEPHEDE SAVAMAYA HAZIRIZ

Anmaya katlan dlibde ehit düen Sasonlu asker Cuma Baaturun babas Mehmet Baatur ise unlar kaydetti: Allah, devletimize zarar vermesin. Eer devlet isterse ben, 1 aabeyim, kardelerim, 5 çocuum ve 3 bin kiilik igo airetiyle cephede savamaya hazrz. Bütün Türkiyenin ba sa olsun. Hangi cephe olursa olsun can gönülden hepimiz gitmeye hazrz. Türkiye Cumhuriyeti için ölmeye hazrz.

ehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi örencilerinin ehit askerlerinin isimleri anons edildiinde hep birden burada yant programa katlanlara duygu dolu anlar yaatt.

Ana Sayfaya Git