Siirt, Mardin ve Elazığ'da terör saldırısı protesto edildi

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısı, Siirt, Mardin ve Elazığ'da düzenlenen yürüyüş, miting ve çeşitli etkinliklerle protesto edildi. Siirt'te yapılan yürüyüşe yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Haberler 15.12.2016 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbuldaki terör saldrsn protesto etmek için Siirt Gazi Güvenlik Korucularnn Dernei binas önünde toplanan kalabalk grup, eski hükmet konana kadar saanak yamur altnda yürüdü. Yürüyüe, sivil toplum kuruluu temsilcileri, çileri Bakanl Müaviri Fevzi Sevgili, ehit Gazi Güvenlik Korucular ve Aileleri Dernekleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, AK Parti Siirt l Bakan Özgür çalapkulu ve yaklak 5 bin kii katld.

Burada toplanan vatandalar, stanbulda terör saldrsnda hayatlarn kaybeden vatandalar ve ehit polis memurlar için sayg duruunda bulunduktan sonra stiklal Mar okudular. ehit olan polis memurlarnn isimleri tek tek yüksek sesle okunduu etkinlikte Sözen bir konuma yapt. Sözen, Bizim verdiimiz vergilerle halka hizmet etmek yerine, halkn parasn dadaki teröriste gönderen, silaha-bombaya gönderen sözde belediye bakanlarn da unutmadk. Onlar unutmadmz gibi çanakkaleden bugüne kadar kutsal vatan topraklar için ehit olan ehitlerimizi de unutmadk. dedi.

MARDNL GENçLERDEN POLSLERE çORBA KRAMI

Mardin ise, bir araya gelen yaklak 100 kiilik gençlik grubu, kentin çeitli noktalarnda görev yapan polislere çorba ikramnda bulunarak, stanbuldaki patlamada ehit olan polislerden dolay taziye dileklerini iletti.

Nöbet kulübeleri ve zrhl araçlarda görev yapan polisleri ziyaret eden gençler, stanbulda hain saldr sonucu ehit olan güvenlik güçleri için dua ederek, ehit olan polisler için taziyelerini iletti. Polislere destek ziyaretine katlan gençlerden AK Parti Gençlik Kollar Bakan Halil Yomak, Mardinli gençler olarak her zaman devletin yannda olduklarn söyledi. Mardin Emniyet Müdür Yardmcs Adnan Aksakal ile bir süre görüen gençler daha sonra polislere çorba dattlar.

YOUN KAR YAII ALTINDA TERÖRE LANET MTNG

Elazda da, aralarnda Memur-Sen, Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneinin yan sra çok sayda sivil toplum kuruluun katmyla 15 Temmuz Demokrasi Meydannda teröre lanet mitingi düzenlendi. Vali Murat Zorluolu, Belediye bakan Mücahit Yanlmaz, Jandarma Komutan Albay Özay Eryürek, Emniyet Müdürü Doan Cangül, siyasi parti il bakanlar, sivil toplum kuruluu temsilcilerinin yan sra çok sayda vatanda katld. Youn kar ya altnda Gazi Caddesinden Ahmet Aytar Meydanna kadar yürüdü. Memur-Sen Elaz ube Bakan brahim Bahi, mitingde yapt konumasnda, devletin yannda olduklarn ve terörün her türlüsüne kar olduklarn söyledi. Konumann ardndan ehitler için okunan fatihann ardndan kalabalk dald.

Ana Sayfaya Git