Siirt Valiliğini ablukaya almaya çalışan FETÖ'cü askerlerin davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan 110'u tutuklu 320 eski askerin yargılanmasına devam edildi

Haberler 10.08.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda Valilii abluka altna almaya çalan, aralarnda rütbelilerin de bulunduu 110u tutuklu 320 eski askerin yarglanmasna devam edildi.

Siirt 2. Ar Ceza Mahkemesince Adliye Sarayndaki salonlarn fiziki yetersizlii nedeniyle Siirt Üniversitesi Merkez Yerlekesi Konferans Salonunda görülen durumada, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Tugeneral Ahmet imek, yardmcs Albay Alican Erkiletliolu, eski l Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ile dier sanklar ve avukatlar hazr bulundu.

Durumann onuncu celsesinde, eski l Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardmcs Albay Alican Erkiletliolu ve baz tutuklu sanklar savunma yapt.

Eski l Jandarma Komutan Vekili Albay Metin, darbe giriimi akam yemekte olduklar saat 21.30 sralarnda eski Tugay Komutan imeke telefon geldiini, imekin kardakileri dinlediini fakat konumadn, yaklak 10 dakika hiçbir ey konumadan bekledikten sonra, yi akamlar diyerek yanlarndan ayrldn söyledi.

Dönemin Emniyet Müdürü Metin Özkann da bulunduu baz emniyet yetkilileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Metin, saat 22.45 sralarnda nöbetçi amir Binba Gürkan Ekerin harekat yldrm acil koduyla bir mesaj geldiini ve ekinde de bir sürü atama olduunu telefonla bildirdiini belirtti.

Telefonun sesini darya vererek Özkan ve yanndakilerle mesaj tekrar dinlediklerini iddia eden Metin, kendisiyle alakal bir ey olup olmadn sorduu Ekerden alakal bir ey olmadn örendiini ifade etti.

- Dur, bizim çocuklar arayaym

Sözde skyönetim mesajyla ilgili eski Tugay Komutan imeki telefonla aradn ve kendisinin mesajda, Siirt skyönetim komutan olarak yazldnn bildirdiini aktaran Metin, imeke durumu dönemin valisi Mustafa Tutulmaza bildirmek istediini söylediini kaydetti.

imekin, Dur, bizim çocuklar arayaym. diyerek kendisine izin vermediini belirten Metin, imekin vali ve emniyet müdürünün tugaya geleceini söylediini, terör konusunda ciddi gelimelerin olduunu ve kendisinin de mesaj alarak oraya gelmesini istediini aktard.

Emniyet Müdürü Özkan ile tekrar görütüklerini ve Özkann darbe giriimine kar direnme noktasnda talimat aldklarn bildirdiini belirten Metin, imekin olumsuz yantna ramen Vali Tutulmaz durumdan haberdar ettiklerini öne sürdü.

Olay gecesi valilik önünde yaananlar anlatan Metin, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardmcs Albay Erkiletliolu tarafndan 16 Temmuz 2016 günü tugaya çarldn anlatt.

Metin, eski Tugay Komutan Tugeneral Ahmet imek ile görütüünü ve imekin kendisine önceki gece valilik yannda yaanan olaylarla ilgili duruundan dolay tepki gösterdiini ifade etti.

imekin kendisine Kalkma devam ediyor, stanbul ve Ankarada baarya ulat. Akam yaptklarnn hesabn vereceksin. dediini belirten Metin, Vali Tutulmaz, Emniyet Müdürü Özkan ve Siirt Cumhuriyet Basavcs brahim Canseverin de gözaltna alnacan söylediini öne sürdü.

imeke, Sen nereden talimat alrsan al ben seni dinlemiyorum. dediini savunan Metin, oradan ayrldn söyledi.

Eski Tugay Komutan imekin konuyu deitirmek için sürekli yorum katarak soru sormak istemesi üzerine Metinin avukat Ali Mehmet Kocaolu imeke tepki göstererek, Savc deilsin. Konuyu çarptyorsun. Allah akna sus, yerinde otur. dedi.

Savunma yapan tutuklu sanklardan eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardmcs Albay Alican Erkiletliolu da darbe giriiminin içerisinde yer almadn savundu.

Evinde bulunan ve üzerinde Sevgi çiçei Anafen yazl FETÖ dershanenisine ait kalemlerden haberdar olmadn iddia eden Erkiletliolu, kapatlan Anafen Dershanesinin FETÖ ile balantsnn olduunu iddianameden örendiini öne sürdü.

Durumaya yarn devam edilecek.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Tugeneral Ahmet imek, yardmcs Albay Alican Erkiletliolu, eski l Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutan Yarbay smet çehrelinin de aralarnda bulunduu askerler, Anayasay ihlal, yasama organna kar suç, hükümete kar suç ve silahl terör örgütü üyelii suçlarndan yarglanyor.

Ana Sayfaya Git