Siirt'te KHK'ya takıldı!

AK Parti'nin Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş, HDP'nin Siirt Belediye Başkan Adayı Berivan Helen Işık'ın "Batman Belediyesinde işçi olarak görev yaparken kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında ihraç edildiğinden mazbata alamayacağına" ilişkin dilekçesiyle İl Seçim Kuruluna başvuruda bulundu.

Haberler 09.04.2019 - 14:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin Siirt Belediye Bakan Aday Ali lba, HDPnin Siirt Belediye Bakan Aday Berivan Helen Ikn Batman Belediyesinde içi olarak görev yaparken kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda ihraç edildiinden mazbata alamayacana ilikin dilekçesiyle l Seçim Kuruluna bavuruda bulundu.

lba, Yüksek Seçim Kurulu Bakanlna iletilmek üzere l Seçim Kuruluna dilekçeyle yapt bavuruda, 31 Mart 2019daki Mahalli dareler Genel Seçimlerinde, kentte HDPnin aday Ikn kesin olmayan sonuçlara göre en yüksek oyu aldn anmsatt.

Ika seçilme yeterliliine sahip olmamas nedeniyle mazbata verilmemesi gerektiini savunan lba, unlar kaydetti:

AK PARTT TRAZ ETT

Ik ile alakal olarak i sözlemesinin feshine dayanak gösterilen 22 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayl KHKnin 4. maddesiyle kamu görevlilerine ilikin birtakm tedbirler alnmtr. çileri Bakanl Mülkiye Tefti Kurulu Bakanlnn tevdi raporunda, Ikn PKK terör örgütüyle irtibatl veya iltisakl kiiler arasnda yer ald, Batman Valiliince hizmet ihalesiyle alt iveren bünyesinde çalan Ik hakknda ilem yaplmas istendii, bunun üzerine 667 sayl KHKnin 4/e maddesine istinaden Ikn i akdinin feshedildii belirtilmitir. Ayn KHKnin 4/2 maddesi gereince, bu kapsamda iten çkarlanlarla ilgili olarak, birinci fkra uyarnca görevine son verilenler bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, dorudan veya dolayl olarak görevlendirilemez. Görevinden çkarlanlarn uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyelii ve sair görevleri de sona ermi saylr. Bu fkrada saylan görevleri yürütmekle birlikte kamu görevlisi sfatn tamayanlar hakknda da bu fkra hükümleri uygulanr.

MAZBATASINI ALAMAZ

Ikn belediye bakanl mazbatasn alamayacan belirten lba, Belirtilen nedenlerle, bu hususun lçe Seçim Kurulunca resen göz önünde bulundurulmas zorunluluunu hatrlatarak, 22 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayl KHKnin 4. maddesiyle kamu görevinden ihraç edilen HDP Belediye Bakan Aday Ika mazbata verilmemesi ve mazbatann en çok oy alan sonraki adaya verilmesini arz ve talep ederim. ifadesini kulland.

Malatyann Doanehir ilçesi Kadl Mahallesinde resmi olmayan sonuçlara göre muhtarlk seçimini kazanan Hüseyin Arslan hakknda Yüksek Seçim Kurulunun oy birliiyle ald karara atfta bulunan lba, dilekçesinde kamu görevinden çkarlanlar mahkumiyet karar aranmakszn bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyeceinden Arslana mazbata verilemeyecei, seçilme yeterlilii tayan ve Arslandan sonra en çok oy alan kiiye mazbata verilmesi gerektii yönünde karar alndn da hatrlatt.

Öte yandan, AK Parti l Bakanlnca da Ikn mazbata alamayacana ilikin Yüksek Seçim Kurulu Bakanlna sunulmak üzere l Seçim Kuruluna bavuruda bulunulduu örenildi.

Ana Sayfaya Git