Şikayet geri çekildi, mahkeme yine de tacizciyi mahkum etti

DİYARBAKIR'da 2016 yılında bir birleri ile evli olan iki teyze çocuğunun 13 yaşındaki kızına cinsel tacizde bulunan 32 yaşındaki A.Ö., mağdur ve ailesinin şikayetini geri çekmesine rağmen 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza oranında herhangi bir indirim yapmayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haberler 07.08.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani lçesinde bir ortaokulda eitim gören 13 yandaki .Ö., 2016 ylnda rehberlik öretmenine anne ve babasnn kuzeni olan 32 yandaki .Ö.nün cinsel tacizine uradn söyledi. Rehberlik öretmeninin konuyu polise bildirmesi üzerine soruturma balatlrken, üpheli .Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruturmay tamamlayan savclk, üpheli .Ö. hakknda sarkntlk yapmak suretiyle çocuun cinsel istismar ve çocua kar cinsel taciz suçlarndan 10 yla kadar hapis istemiyle dava açt.

ALE çNDE GÖRMEZDEN GELNYOR

Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann iddianamesinde, madurun koktuu için olay annesine anlatmadn ve tacizin belli aralklarla devam ettiini belirten savc, madurun ailesinin olayn doruluuna inanmadn ve ikayetçi olmadn kaydetti. Madurun epilepsi hastas olduunu belirten savc, epilepsinin izofreni gibi kafasndan olay yaratma ve kurguladn yaama gibi tans olmadn vurgulad. Bölgenin kapal toplumsal yaps dikkate alndnda cinsel olaylarda madurun hakkn arayamadn belirten savc, küçük olan madurun üpheliden, kendi ailesi ve çevreden çekinebileceine dikkat çekti. Cinsel istismar gibi suçlarn delillendirilmesinin, içerdii güçlüklerden dolay aile ve toplum içerisinde üstünün kapatldn ve görmezden gelindiini belirten savc, üphelinin madurun anne ve babasnn kuzeni olmas nedeniyle olayn aile içerisinde saklanmaya çalld ve üzerinin örtüldüünü vurgulad.

ANNE VE BABA, ÜPHELY KORUDU

Küçük çocuun anne ve babasnn üpheliyi korumaya yönelik ifade verdiini ve kzlarnn epilepsi hastaln kullanarak ifadesine itibar edilemeyeceini göstermeye çaltn ifade eden savc, üphelinin 15 yandan küçük maduru farkl zamanlarda dokunmak suretiyle istismar ettiini vurgulad. üphelinin her iki eylemde de cinsel amaçl hareket ettiine dikkat çeken savc, A.Ö.nün madur üzerinde bask yarattn da kaydetti.

SANIK BANA FTRA ATTI DED

Tutuklu yarglanan sank A.Ö. ifadesinde, madurun annesinin bakasyla iliki yaadn ileri sürerek, Kendisini uyardm, ancak ilikiye devam etti. Sonra madurun öretmeni beni ikayet etti ve tutuklandm. Madur, kzm saylr. Ben onlar için canm veririm. çocuun annesi ilikisini açkladm düününce bana iftira att. Eimle boanma durumuna geldik. Madur hasta olduu için onu seviyoruz ve sarlp, öpüyoruz dedi.

Madur çocuun annesi A.Ö. ve babas U.Ö. ise durumada verdikleri ifadelerinde, Sank ikimizin de teyzesinin oludur. Bu suçu ilediini sanmyoruz. Kzmzn anlatt eylerin doru olmadn düünüyoruz. ikayetçi deiliz. Kzmz hasta olduu için herkes onu sever. Kzmzn bunu yanl anladn düünüyoruz dedi.

Soruturma srasndaki ifadelerinde sank A.Ö.nün kendisine yaptklarn anlatan 13 yandaki madur .Ö. de yarglama srasnda ikayetinden vazgeçti. fadesinde evde çok televizyon izlediini söyleyen .Ö., zlediim kanallar deitiriyordu. Ben buna sinir oluyordum. Okulda rehberlik hocamz skntlar olanlarn bildirmesini istedi.Ben de daymn bize sürekli gelip gitmemesi için rehberlik hocamza beni öptüünü söyledim. in buralara geleceini düünmedim. Sanktan ikayetçi deilim. Beni dudamdan öptüü dorudur dedi.

SOSYAL BASKI VE ENDE

Esas hakkndaki görüünü açklayan savc, sann taraflarn yakn akrabas olmas, sosyal bask ve endie nedeniyle, madurenin yaantsndaki muhtemel sonuçlar dikkate alndnda, küçük çocuun ilk ifadesinin gerçei yansttn söyledi. 15 yan tamamlamam çocua kar gerçekletirilen her türlü cinsel davrann cinsel istismar olarak deerlendirilmesi gerektiini vurgulayan savc, A.Ö.nün cezalandrlmasn istedi.

Kararn açklayan mahkeme, sank A.Ö.nün sarkntlk suretiyle çocuun cinsel istismar ve cinsel taciz suçlarndan 6 yl 8 ay hapis cezasna çarptrlmasna hükmetti. Cezasnda bir kez artrm yapan ve herhangi bir indirim uygulamayan mahkeme, sann tutukluluk halinin devamna hükmetti. Gerekçeli karar açklayan mahkeme, sann taraflarn yakn akrabas olmas, sosyal bask ve endie nedeniyle madurun gerçei anlatmadn, buna ramen cinsel istismar suçunun sabit olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git