Silah arkadaşları, 23 yıl sonra şehidi unutmadı

Şırnak Silopi Siyah Kaya karakolunda 1994 yılında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Onbaşı Seyit Ali Gür'ü, o dönem vatani görevlerini yapan silah arkadaşları, aradan 23 yıl geçmesine rağmen unutmadı. Şehidin mezarını ziyaret eden 50 silah arkadaşı, dua edip, mevlit okuttu. Şehidin annesi 67 yaşındaki Güler Gür, "Çok sevindik. Yanımda oldukları için çok mutlu oldum. Arkadaşlarını görünce evladımı görmüş kadar oldum. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" dedi.

Haberler 31.07.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi lçesi Siyah Kaya Jandarma Karakolunda 18 Nisan 1994de teröristlerle girilen çatmada Onba Seyit Ali Gür ehit dütü. ehit Gür, memleketi Konyann Ilgn lçesi çiil Mahallesine defnedildi. Gür ile o dönem birlikte askerlik yapan silah arkadalar ise aradan 23 yl geçmesine ramen ehit Gürü unutmad. Türkiyenin farkl illerinden ve Almanyadan gelen Gürün askerlik arkadalar, ellerinde Türk Bayraklar ve üstlerinde Snr Kartallar yazl tiörtlerle konvoy halinde ehit Gürün baba evine geldi. ehidin babas Ahmet Gür, olunun arkadalarn yolda karlad. ehidin silah arkadalar tek tek Ahmet Gürün elini öptü. Gür, Allah onlardan raz olsun ayaklarna salk dedi.

OLUMU GÖRMÜ GB OLDUM

ehit olunun birlikte görev yapt silah arkadalarn karsnda görünce duygulanan Seyit Ali Gürün annesi Güler Gür, çok sevindik. Yanmda olduklar için çok mutlu oldum. Arkadalarn görünce evladm görmü kadar oldum. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin dedi. ehidin arkadalar kendilerini tantarak anne Gürün de elini öptü.

EHDMZ ÖLMED BZM çN

Sosyal medyadan kurduklar grup sayesinde bir araya geldiklerini belirten Murat en unlar söyledi:

Ben çocuk yuvasnda annesiz, babasz büyüdüm. Bir karar verdim tüm arkadalarm bulup onlar aile edineceim. Arkadalarm toplayp Siyah Kaya ehidimiz Denizlideki Hüseyin Kuun ve Konyal ehidimiz Seyit Ali Gürün mevlidini okutacam dedim. Ulatm arkadalar da bana destek verdi. Biz bunu devam ettireceiz.

ehit Seyit Ali Gürün silah arkada Ali Kzler ise Rahmetli arkadamzn babas Ahmet amcamz her zaman ziyaret ediyoruz. ehidimiz ölmedi bizim için. Biz onu unutmadk, ehidimizin babas bizim babamz. Biz her sene arkadalarmzla gelip mevlidimizi okutacaz. diye konutu.

ehit Seyit Ali Gür için evinin önünde mevlit okutulduktan sonra Gürün silah arkadalar ellerinde Türk Bayraklaryla ehidin mezarn ziyaret etti. Seyit Ali Gürün babas Ahmet Güre, ayn karakoldu ehit düen Denizlili ehit Osman Kuun babas Hüseyin Ku da elik etti.

Ana Sayfaya Git