Silahlı saldırıya uğrayan başkan, HDP'li vekili sorumlu tuttu

ŞIRNAK'ın Uludere ilçesi Hilal beldesinde, 24 Haziran günü seçim sonuçlarını takip eden Belediye Başkanı AK Parti'li Cevher Benek, gece saatlerinde evinin önünde kendisine silahlı saldırıda bulunulması ile ilgili HDP’den milletvekili seçilen Hasan Özgüneş'i sorumlu tuttu. Benek, HDP'li Özgüneş'in terör örgütü PKK'nın yayın organlarından kendisini hedef gösterdiğini söyledi.

Haberler 30.06.2018 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partiden rnak milletvekili seçilen Rzgin Birlik, Hilal beldesinde PKKllarn silahl saldrsndan yara almadan kurutlan Belediye Bakan AK Partili Cevher Beneki evinde ziyaret etti. Beneke geçmi olsun dileklerini ileten Birlik, Kürtçe yapt konumada, Sana yaplan saldr bize yaplmtr. Kardeliimizi kimse bozamaz. Birkaç çapulcunun yapt bu saldry nefretle knyoruz. Bölgemizde kanla beslenme hevesindekiler emeline ulaamayacaktr. Bask ve tehditler bizi yldrmayacaktr dedi.

AK PARTYE YÖNELK SALDIRI

AK Partili Birlik ve beraberindekiler, daha sonra silahl saldrnn yapld yerde incelemede bulundu. Saldrya urayan Hilal Belde Belediye Bakan Benek de o gün yaanan olay anlatrken, 24 Haziranda seçim sonuçlarn takip ederken AK Parti Belde Bakanlmzdan korumalar ile birlikte eve geldim. Gece 12.30 sralarnda HDP Milletvekili Hasan Özgüne, PKKnn yayn organ olan medyas vardr. Onlar arayarak benim ailemi tehdit etti, hedef gösterdi. Edebilir de zaten yllardr örgütün hedefindeyiz. 2016 gene bombal saldrya uramtm. Ben buraya geldim, oradan bana ate etti. Ate ederken zaten mermi izleri bellidir. Olay yeri inceleme yerine geldi. Herhangi bir yaralanma, öldürme olay olmad. Gece olduu için biz buradan oraya gidene kadar korumalar da atee karlk verirken, karanlktan yararlanarak mahallenin içinden kaçp gittiler. Biz bunlar bulamadk. Asker, polis aratrmaya devam ediyor diye konutu.

HEDEF GÖSTERLDK DDASI

AK Parti rnak l Bakan brahim Halil Erkan ise faillerin en ksa sürede yakalanarak, yarg önüne çkarlmas gerektiini belirterek, Bizim zaferimizi hazmedemeyenler, kardeliimizi bozamayacaktr. Bu kiiler hiçbir zaman toplumda deer görmeyecektir. Yaanan hadise üzücü bir hadisedir. Memleketimizin demokratik geliimine halel getirecek bir gelimedir. Bizim temennimiz o ki hem seçimlerin, hem de buradaki her türlü siyasal olaylarn sükunet ve anlay içerisinde yürümesidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git