DW: ERDOĞAN KORKUSU SARDI

30 farklı dilde yayın yapan Alman televizyon kanalı DW (Deutsche Welle)'nin internet sitesi Alman Parlamentosu'ndan çıkan sözde soykırım tasarısıyla ilgili Merkel hükümetine çok sert ifadelerle yüklendi.

Haberler 05.06.2016 - 01:59 Son Güncelleme : 05.06.2016 - 01:59

Alman Parlamentosundan geçen sözde soykırım tasarısına Alman yayın kuruluşu DWden ilginç bir yorum geldi.

30 farklı dilde yayın yapan Alman televizyon kanalı DW (Deutsche Welle)nin internet sitesi Alman Parlamentosundan çıkan sözde soykırım tasarısıyla ilgili Merkel hükümetine çok sert ifadelerle yüklendi.

Merkelin o gün Berlinde olmasına rağmen parlamentoya katılmadığını hatırlatan site, bu tavrın Erdoğandan çekinmesinden kaynaklandığını iddia etti.

Merkel hükümetinin kafasındaki hesabın Erdoğanın sinirini çok bozmamak olduğunu varsayan DW, bu hesabın tutmadığını belirtti.

İşte DWnin analizinden dikkat çeken o bölümler:

Kafalarındaki hesap, Erdoğanın sinirini çok bozmamak idiyse, hesap tutmadı. Meclis kararının hemen ardından Türkiyenin Berlin Büyükelçisi geri çağrıldı.

Berlinde hükümet çevreleri, ne yapacağı kestirilemeyen Ankaranın kafasında başka neler olduğunu düşünüp duracaktır. Gelen ilk tepki Merkel açısından pek iyi şeyler düşündürmüyor.

Ana Sayfaya Git