"Şimdiye kadar neredeydiniz, hep sizi bekledik"

YPG/PKK'nın işgalinden kurtarılan Afrin'deki sivillerin bir kısmı özgürlüklerine kavuşmanın sevincini yaşarken, bazıları da yıllardır göremediği evladının yolunu gözlüyor.

Haberler 20.03.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekat kapsamnda YPG/PKKnn igalinden kurtarlan Afrindeki sivillerin bir ksm özgürlüklerine kavumann sevincini yaarken, bazlar da yllardr göremedii evladnn yolunu gözlüyor.

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK), Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) desteiyle yaklak iki ay süren kararl ve baarl mücadelesi sayesinde teröristlerden temizlenen Afrinde halk uzun süredir bekledii güzel haberin gelmesinden dolay uzun bir aradan sonra huzurlu bir gün geçirdi.

Güvenlik güçlerini büyük bir mutlulukla karlayan ve dua eden siviller, yer yer kutlamalarn yapld ilçede terörün gölgesinde yllardan beri yaadklar skntlar anlatt. Yllardr yaptklar dualarn kabul olduunu ifade eden terör maduru siviller, huzura kavuan ilçede özgürlüün tadn çkaryor.

Bazlar terör örgütünün zulmü nedeniyle yllardr göremedii evladn beklerken kimileri de örgütün basklar nedeniyle ekip biçemedii tarlasna kavumann heyecann tayor.

- Dört yldr olunun yolunu gözlüyor

Afrinin terörden temizlenmesinden duyduu memnuniyeti anlatrken gözyalarna hakim olmayan Kürt kökenli Zahide Muhammed, AA muhabirine yapt açklamada, terör örgütünün olunu zorla silah altna almaya çaltn bu nedenle de evladnn 4 yl önce dlibe kaçtn söyledi.

Uzun süredir YPG/PKKnn bölgeden gitmesi için dua ettiini vurgulayan Muhammed, Türkiyeye sevgilerimizi gönderiyoruz. imdiye kadar neredeydiniz, hep sizi bekledik. nallah bu sayede 4 yldr görmediim evladma da kavuurum. Küçük torunlarm babalarn bekliyorlar. Nasl mutluyuz, nasl heyecanlyz anlatamam. Allah raz olsun. dedi.

Afrinli Araplardan Haci el-Arne de bugünü asla unutamayacaklarn dile getirerek, yllardr bunun hayaliyle yaadklarn söyledi.

Terör örgütünün kendisinden olmayanlara çok zulmettiine iaret eden Arne, Yaklak 6 yl kent onlarn elinde kald. Bu sürede insanlarn arazilerine el koydular, hayvanlar, araçlar ellerinden aldlar. Tarmla uraanlardan her yl yüklü miktarda vergi aldlar. dedi.

- Dualarmz kabul oldu

Haci el-Arne, teröristlerin gitmeden önce kentteki birçok binaya el yapm patlaycyla tahrip ettiini vurgulayarak, öyle konutu:

Özgür Suriye Ordusu ve Türkiye bizi terör belasndan kurtard. Bu zalim YPG/PKK insanlara ikenceler etti. Kenti görüyorsunuz binalar, araçlar patlatp bu hale getirdiler. Bu kötü görüntü hep onlarn ii. Allaha ükür her eye ramen terörden kurtulduk. Sürekli bunun için dua ediyorduk ve kabul oldu. nallah ehrimiz eskisinden çok daha güzel olacak. Bundan sonraki temennimiz buradaki Arap ve Kürt kardelerimizin evlerine dönmeleri, buras artk güvenli. Teröristlerin kaçn gördük, fare ve köpek gibi kaçtlar. Halepe ve Münbiçe gittiklerini düünüyoruz. nallah dönüleri olmaz.

- Dualarmz kabul oldu

brahim Abdullah ise Cerablus, Bab, Azez gibi kentlerden sonra Afrinin de özgürletirilmesinin insanlarda büyük umut oluturduuna deinerek, buna vesile olanlara teekkür etti.

Artk terörün ülkelerinde son bulmasn istediklerini aktaran Abdullah, unlar kaydetti:

Dualarmz kabul oldu ve Allah bizi bu zalimlerden kurtard. Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan sayesinde bu güzel güne uyandk ona ve Türk askerine sürekli dua edeceiz. Terör örgütü YPG/PKK bize çok kötü muamele etti. Bu gördüünüz hasarl binalar onlarn yerletirdikleri patlayclardan oldu. Birçok insan bu patlamalarda hayatn kaybetti. Bize bu güzel günü yaatan Allaha hamdediyoruz. nallah bununla birlikte Suriye genelinde de sava sona erer.

Ana Sayfaya Git