Simitçi kılığıyla suçüstü yapıldı!

Diyarbakır'da polis panik halindeki adamı gördü, durumun telefon dolardırıcılı olduğunu anladı. "Temizlikçi-Simitçi" kılığına girerek, şüpheliyi suçüstü yaptı.

Haberler 21.03.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar lçesinde bir kiinin çok telal ekilde telefonla konutuunu fark eden Asayi ube Müdürlüünde görevli sivil polis, onu dinlemeye balad. Polis, H.A.nn konumasnda Tamam paray hallettim, nereye getireceim? dediini duydu. Telefonu kapatan H.A.nn yanna gidip kimlik gösteren polis, neden panik halinde konutuunu sordu.

Durumun telefon dolandrcl olduunu anlad. Einin altnlarn sattktan sonra paray dolandrcya kaptrmak üzere olan H.A.nn gittii parkta temizlik görevlisi ve simitçi klna giren polisler üpheliyi suçüstü yakalad. Telefonla arayan kii kendinisi savc olarak tantp, bir soygun olaynda adnn geçtiini 20 bin lira para getirmesi halinde dosyadan adnn silineceini söylemi.

Maliye Bakanlndan dolandrclk uyars geldi. Bakanlk, (MASAK incelemesi gerekçesiyle vatandalardan para talep edilmesi) Dolandrclk amacyla yapld anlalan bu tür giriimlere, vatandalar hiçbir ekilde itibar etmemelidir. Bu ekilde taleplerde Bakanlmza bilgi verilmesi halinde yetkili makamlar nezdinde gerekli ilemler Bakanlmz tarafndan yaplacaktr denildi.

H.A. adl kiinin panik halindeki telefon konumasna tank olan polis, durumun telefon dolandrcl olduunu anlad. Einin altnlarn sattktan sonra paray dolandrcya kaptrmak üzere olan H.A.nn gittii parkta temizlik görevlisi ve simitçi klna giren polisler üpheliyi suçüstü yakalad.

TELALI TELEFON KONUMASI

Merkez Kayapnar lçesinde bir kiinin çok telal ekilde telefonla konutuunu fark eden Asayi ube Müdürlüünde görevli sivil polis, onu dinlemeye balad. Polis, H.A.nn konumasnda Tamam paray hallettim, nereye getireceim? dediini duydu. Telefonu kapatan H.A.nn yanna gidip kimlik gösteren polis, neden panik halinde konutuunu sordu.

ÖNCE TEDRGN OLDU, SONRA

Önce yant vermeyen H.A., daha sonra telefonla arayan kiinin savc olduunu ve bir soygun olaynda adnn geçtiini 20 bin lira para getirmesi halinde dosyadan adnn silineceini söylediini belirtti. H.A.nn anlatklarnn ardndan harekete geçen ekipler, sonraki telefon görümelerinde H.A.y yönlendirdi. Kendisini savc olarak tantan dolandrc, H.A.dan paray Kayapnar lçesinde bulunan Ekin Parktaki bir bankn altna koyarak uzaklamasn istedi.

TEMZLKç-SMTç KILIINDA

Randevu saati öncesi polis Ekin Parkta temizlik görevlisi ve simitçi klna girerek beklemeye balad. H.A. da parka gelerek polisin belirttii ekilde, içinde einin altnlarn bozdurarak temin ettii 16 bin lira bulunan çantay bankn altna koyarak uzaklat. Temizlik görevlisi ve simitçi klndaki polisler ise bankn altndaki paray almaya gelen dolandrcy suçüstü yakalad. Gözaltna alnan dolandrcnn Mehmet Ençpir olduu daha önce de dolandrclk suçundan kaydnn bulunduu belirlendi. Suçüstü yakalanan Ençpir çkarld mahkeme tarafndan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MALYEDEN UYARI GELD

Maliye Bakanlnca, baz ahslarn Mali Suçlar Aratrma Kurulunun (MASAK) adn kullanarak ya da inceleme iddiasyla dolandrclk giriiminde bulunduklarnn anlald, para ve benzeri talepte bulunan bu kiilere hiçbir ekilde itibar edilmemesi gerektii bildirildi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, baz ahslarn vatandalar telefonla arayarak, adlarnn MASAK incelemesinde geçtiinden bahisle MASAKtaki ilerini halledebilecekleri yönünde vaatlerde bulunmak suretiyle para veya sair menfaatler talep ettikleri, baz ahslarn da kendilerini Kurulun denetim eleman olarak tantarak benzer talepte bulunduklar duyumlarnn alnd kaydedildi.

ANINDA BLDRLMES STEND

Dolandrclk amacyla yapld anlalan bu tür giriimlere, vatandalarn hiçbir ekilde itibar etmemeleri gerektii vurgulanan açklamada, bu ekilde talepte bulunulduu durumlarda Maliye Bakanlna bilgi verilmesi halinde yetkili makamlar nezdinde gerekli ilemlerin yaplaca belirtildi. Açklamada, Vatandalarmz bu tür durumlar ile karlamalar halinde yetkili emniyet makamlarna veya cumhuriyet savclklarna suç duyurusunda bulunabilir. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git