Nusaybin’deki yasak Şırnak’ta protesto edildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5’inci günde bulunan sokağa çıkma yasağı Şırnak’taki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Haberler 19.11.2015 - 15:57 Son Güncelleme : 19.11.2015 - 15:57

Mardinin Nusaybin İlçesinde cadde ve sokaklara kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKKlıları etkisiz hale getirmek için ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün 6ıncı gününe girdi. Şırnakta aralarında HDP, DBP, KESK, Şırnak Üniversitesi Öğrenci Derneği üyelerinin de bulunduğu grup, Nusaybindeki sokağa çıkma yasağını protesto etti. HDP il binası önünde toplanan protestocular, Cumhuriyet Meydanına yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, Nusaybin direniyor, DAİŞleşen devlete karşı Kobanileşmeye yazılı pankart açılıp, sık sık, Nusaybin halkı yalnız değildir, Her yer Nusaybin, her yer direniş sloganları atıldı.

Cumhuriyet Meydanında toplanan protestocular adına konuşan Şırnak Üniversitesi öğrencisi Melek Aytek, Buradan bütün halkımıza sesleniyoruz. Nusaybin halkının direnişine omuz verin. Yarın sıra bize gelmeden direnişimizi büyütmeliyiz dedi. Konuşmanın ardından protestocular 1 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Ana Sayfaya Git