Sınav yeri belirlendi!

Milli Eğitim Bakanlığınca, sınavıyla öğrenci alacak liselere yerleştirmeler için 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın giriş belgeleri e-okul sisteminden açıklandı. Okul müdürlükleri, fotoğraflı sınav giriş belgesini internetten çıktı alıp onaylayarak, öğrenciye teslim edecek.

Haberler 23.05.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), liselere yerletirmeler için 2 Haziranda yaplacak merkezi snavn giri belgeleri e-okul sisteminden açkland. Örenci velileri, e-okul veli bilgilendirme sisteminden snav giri yerlerini örenebilecek.

Bakanln yapacaca ve bu yl 8inci snfa devam eden örencilerin isteine bal olarak girecei merkezi snav, 8inci snf öretim programlar esas alnarak yaplacak.

2 Haziran Cumartesi günü yaplacak snav, ayn gün iki bölüm halinde uygulanacak. Snavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Snavn birinci bölümü saat 09.30da, ikinci bölümü ise saat 11.30da balayacak. Snavn, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümde saysal alandan 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika sürecek.

Sözel bölümde, 8inci snf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. nklap Tarihi ve Atatürkçülük, yabanc dil derslerinden 10ar olmak üzere 50 soru, saysal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20er olmak üzere, 40 soru yöneltilecek.

ki bölüm arasnda verilen 45 dakikalk süre, örencilerin ihtiyaçlarn gidermesi ve dinlenmesi için kullanlacak. Bu sürede örenciler, okullardan ayrlamayacak.

- Fotorafl giri belgeleri onaylanacak

Milli Eitim Bakanl, snavla örenci alacak liselere ilikin 2 Haziranda yapaca merkezi snav giri belgelerini e-okul sisteminden açklad. Fotorafl snav giri belgesinde örencinin kimlik bilgileri ile snava girecei snav merkezi, bina, salon ve sra bilgileri yer alacak.

Okul müdürlükleri, fotorafl snav giri belgesini internetten çkt alarak onaylayp örenciye teslim edecek. Snav giri belgesini kaybeden örencilere belgenin yenisi onaylanarak verilecek.

Ana Sayfaya Git