Sincar'da gerginlik

TÜRKİYE'nin uyarısı üzerine PKK'lıların çekildiği söylenen Irak'ın Sincar (Şengal) bölgesinde, Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında gerginlik yaşandığı belirtildi. Irak ordusunun Ezidilerin kutsal mekanı olan Şeyh Şerafedin türbesine girmek istediği, Peşmerge ve Ezidilerin ise buna izin vermediği öne sürüldü.

Haberler 30.03.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Yönetimine yaknl ile bilinen K24 televizyonunda yer alan habere göre, PKK terör örgütünün Sincardan çekildii iddiasnn ardndan bölgeye gelen Irak ordusu ile buradaki Pemerge güçleri arasnda gerginlik yaand. Ezidilerin kutsal mekan olan eyh erafedin Türbesine girmek isteyen Irak askerlerine, halk ve Pemergenin türbenin etrafnada zincir oluturarak izin vermedii ve gerginliin bundan dolay çkt belirtildi.

IRAK ORDUSU VE PEMERGE GERLM

Sincar danda bulunan eyh erafedin türbesi etrafnda Irak ordusundan büyük bir güç yd ve türbeyi ele geçirmek istedikleri ileri sürüldü.

Pemerge Güçleri Sincar (engal) Komutan Kasim eo ise Irak güçlerinin hiçbir ekilde eyh erafedin Türbesine girmesine izin vermeyeceklerini belirterek, Kendi kendimizi savunabiliriz. Hadi abi, daha önce terör örgütü DEA ile birlikte Ezidi halk katleden birçok Sünniyi engale getirmi dedi.

Ana Sayfaya Git