Sınıra ekip ve tank takviyesi

Sınır birliklerine takviye ekipleri gönderildi.

Haberler 27.09.2016 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, sınır birlikleri askeri zırhlı araç ve tanklarla takviye edildi.

Türkiyenin sınır güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustosta başlatılan operasyonda 34üncü gün geride kaldı.

Cerablus ve çevresinde terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek Türkiyenin sınır güvenliğini artırmak ve uluslararası koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla sürdürülen harekat kapsamında, sınırın Türkiye tarafındaki birliklere ilave tank ve zırhlı personel taşıyıcılar sevk edildi.

Harekat kapsamında sınır birliklerine gönderilen tank, zırhlı personel taşıyıcılar ve takviye ekipler, Kilisin Elbeyli ilçesinden, sınır birliklerine eskort araçlar eşliğinde götürüldü.

7 OTOBÜS DOLUSU ÖSO MENSUBU SEVK EDİLDİ

Öte yandan, ÖSO askerleri de Suriyeye geçmek üzere Kilis sınırına sevk edilmeye devam ediyor.

Suriyenin Azez ilçesine yakın bölgelerde ÖSO ile DAEŞ arasındaki çatışmalar devam ederken, sınıra takviye ÖSO birliklerinin getirilmesi sürüyor. 7 otobüs dolusu ÖSO askeri, operasyonların 34üncü gününde Kilisin Oylum Mahallesinden Suriye sınırına doğru hareket etti. AA

Ana Sayfaya Git