Sınırda Faka Bastı

VAN'ın Saray İlçesi'nde Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan İran'a çıkış yapmak isterken gözaltına alınan bir kişi FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan tutuklandı.

Haberler 13.08.2017 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saray lçesinde bulunan Kapköy Gümrük Kapsnda görevli muhafaza memurlar, rana çk yapmak üzere gelen bir yolcunun hal ve tavrlarndan üphelendi. Memurlar, bu kiinin kimlik ve pasaportunu kontrol ederken pasaportun Selman Klc adna düzenlendiini ve çk mühründe bir farkllk olduunu tespit etti. Mührün sahte olabilecei göz önüne alnarak Gümrük Muhafaza Kaçakçlk ve stihbarat Bölge Amirlii ekipleri bu kiiyi gözaltna alrken, pasaportu incelenmek üzere Van Emniyet Müdürlüü Pasaport ube Müdürlüüne gönderildi. Yaplan incelemede, pasaportta yer alan çk mühür numaras ve renginin farkl olduu tespit edildi.

SINIRDAN KAçMAK STERKEN

Bunun üzerine pasaportun seri numarasyla yaplan sorguda pasaportun Selman Klcya deil Mendo Eyikata ait olduu ortaya çkarld. Mendo Eyikatn yaplan kimlik sorgusunda da FETÖ/PDY silahl terör örgütüne üye olmak suçundan arand tespit edildi ve Saray Cumhuriyet Basavclna haber verildi. Saray Cumhuriyet Basavclnn hakknda gözalt karar verdii Eyikat, sevk edildii mahkeme tarafndan tutukland.

Ana Sayfaya Git