Sınırda tünel!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde MİT Bölge Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmada, Suriye’nin Kamışlı kentine uzanan tünel bulundu.

Haberler 04.11.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MT Bölge Bakanl ile Mardin Emniyet Müdürlüüne bal Nusaybin lçe Emniyet Müdürlüünce terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen çalmalar çerçevesinde, Zeynel Abidin Mahallesinin snra sfr noktasnda, Suriyenin Kaml kentine uzanan bir tünel bulunduu bilgisine ulald. Bunun üzerine yer tespiti çalmalar yaplarak, Zeynel Abidin Mahallesi Zeynel Abidin Sokak ile Tokay Sokak arasnda kalan bölgede kaz çalmas gerçekletirildi. çalmada, 6 metre derinliinde bir tünel bulundu. Tünelin, 12,5 metresinden sonrasnn tkal olduu tespit edildi. Tünelin tkal bölgesinde kaz çalmalarna baland.

DYARBAKIR-MLL stihbarat Tekilat Bölge Bakanl ile Mardinin Nusaybin lçe Emniyet Müdürlüü ekiplerinin yaptklar ortak çalmayla, Nusaybinden Suriyenin Kaml kentine uzanan tünel bulundu.

PKKNIN KULLANDII TÜNEL

Mardin Valiliinden konuyla ilgili yaplan yazl açklamada, PKK/KCK terör örgütü bata olmak üzere, dier terör örgütlerinin kentteki faaliyetlerinin deifresine ve engellenmesine yönelik yürütülen çalmalar kapsamnda, bir süredir Nusaybin lçe Emniyet Müdürlüü ve MT Bölge Bakanlnn birlikte yürüttüü çalmalarla ilçeden Suriyeye uzanan tünel bulunduu belirtildi. Açklamada öye denildi:

SURYEDEN TÜRKYEYE

31 Ekim 2017 Nusaybin Zeynelabidin Mahallesi snra yakn noktasnda Suriye ülkesi Kaml kentine uzanan tünel olduu yönünde teyide muhtaç bilgi edinilmesi üzerine, yer tespiti çalmalarna balanlm yaplan çalmalar sonucu 3 Kasm 2017 günü Zeynelabidin Sokak ile Tokay Sokak arasnda kalan yerde yaplan kaz çalmasnda yerin 6 metre aasnda Suriye ülkesi Kaml kentine uzanan 12.5 metresine kadar buradan sonras tkal olan tünel bulunmutur. Geçmite yaplan çalmalara ramen bulunamayan tünel, ekiplerimizin srarl çalmalar sonucu bulunmutur. Tünelin bulunduu yerin Atmaca-7 operasyon bölgesinde ve operasyon sonras buradaki evlerin yklan ve bo bir alanndadr. Tünelin balangç noktasnda bulunan iyeri ve ikametin tespitine balanlmtr. Ayrca tespit edilen tkal yerde kaz çalmalarna balanlmtr.

Tünelin bulunmasnn ardndan Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, bölgeye giderek incelemede bulundu.

Nusaybinde teröristlerce kazlan tünel bulundu

- Geçen yl PKKl teröristlerin çukur kazp, barikat kurduu ve saldrlar gerçekletirdii Zeynel Abidin Mahallesinde 6 metre derinlikte bulunan tünelin, Suriyenin Kaml kentine kadar uzand tespit edildi

MARDN (AA) - Mardinin Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarnca kazlan tünel bulundu.

lçede terör örgütü PKKya yönelik operasyonlarn sona ermesinin ardndan sokaa çkma yasann devam ettii Abdulkadir Paa, Frat, Dicle, Yeniehir, Zeynel Abidin ve Kla mahallelerinde teröristlerce tuzaklanan el yapm patlayclarn imhasna yönelik çalmalar sürüyor.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, geçen yl PKKl teröristlerin çukur kazp, barikat kurduu ve saldrlar gerçekletirdii Zeynel Abidin Mahallesinde Suriyenin Kaml kentine kadar uzanan tünel bulunduu istihbarat üzerine lçe Emniyet Müdürlüü ve MT Bölge Bakanlnca çalma balatld.

Güvenlik güçlerince yaplan inceleme sonras Zeynelabidin Mahallesindeki Zeynelabidin ve Tokay sokaklar arasndaki alanda kaz çalmas yapld.

çalmalarda 6 metre derinlikte Kamlya kadar uzanan, kaz yaplan noktadan 12,5 metre sonra tkanan tünel tespit edildi. Tünelin tkal bölümündeki kaz çalmalar sürüyor.

Tünelin balangç noktasnn tespiti için çalmalar devam ediyor. l Emniyet Müdürü Hasan Onar da tünelde incelemelerde bulundu.

Terör örgütünün tüneli silah, mühimmat ve uyuturucu sevki ile teröristlerin geçiinde kulland deerlendiriliyor.

Nusaybinde huzur ve güvenliin tesisi amacyla geçen yl düzenlenen Atmaca-7 Operasyonu nedeniyle 14 Mart 2016da ilan edilen sokaa çkma yasa, 25 Temmuz 2016da 6 mahalle hariç ksmen kaldrlmt.

- 3 tünel daha bulunmutu

Zeynel Abidin Mahallesindeki Kanika Mezarlnda 25 Temmuzda Suriye snrna kadar uzanan ve kanalizasyon hattna balanan, 17 Austosta da PKK mensuplarnca kazlma ilemi devam eden yaklak 40 metre uzunluunda tünel bulunmutu.

Nusaybin ilçesinde de 3 Kasm 2016da Suriyenin Kaml kentinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK/KCK, PYD/YPG mensuplarnca kazlan, 400 metre uzunluunda ve snr 50 metre geçen tünel tespit edilmiti.

Ana Sayfaya Git