Sınırları "Hızır" bekleyecek

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı pazarındaki yeni oyuncularından Katmerciler'in taktik tekerlekli zırhlı araçları ilk kez envantere girecek.

Haberler 09.10.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakanlk Hazine Müstearl Merkezi Finans ve hale Biriminden, Türkiye ve Avrupa Birlii (AB) snrlarnn gözetleme kapasitesinin artrlmas için yaklak 30 milyon avro bedelli mobil gözetleme araçlar tedariki iini alan ASELSAN, bu kapsamda kullanlacak araçlar için tercihini Katmercilerden yana kulland.

ASELSAN, Katmerciler ile 4x4 mobil gözetleme araçlar için yaklak 10,5 milyon avroluk 2 sözleme imzalad. Sözlemelere konu teslimatlar gelecek yl gerçekletirilecek.

Mobil gözetleme araçlar tedariki konusunda kurulan i ilikileri hem ASELSAN hem de Katmerciler açsndan ilkleri barndryor.

ASELSAN, bu kapsamda ilk defa taktik tekerlekli zrhl araç odakl bir ite ana yüklenicilik görevini üstlendi.

Katmerciler ise Toplumsal Olaylara Müdahale Arac (TOMA) ile girdii savunma sanayisinde daha sonra gelitirdii taktik tekerlekli zrhl araçlar ilk kez sahada kullanma sunacak. Böylece irketin taktik tekerlekli zrhl araç ailesinin bir ürünü envantere girmi olacak.

NATO standartlarnda, yüksek balistik ve mayn koruma seviyesine sahip, 4x4 taktik tekerlekli zrhl muharebe arac Hzr, Türkiye ve AB snrlarnn gözetleme kapasitesinin artrlmasnda görev alacak.

YÜKSEK KORUMA VE PERFORMANSA SAHP

Hzrn lansman geçen yln kasm aynda 3üncü High-Tech Port by MÜSAD da yapld. Katmercilerin tasarlayp gelitirdii araç, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katld törenle sektöre tantld.

Hzr, manevra gücü yüksek, güvenlik güçlerinin operasyonel ihtiyaçlarna uygun olarak gelitirildi.

Toplam 9 personel kapasiteli, balistik açdan güçlendirilmi, mayn ve el yapm patlayclara kar yüksek koruma seviyesine sahip araç, krsal ve kentsel alanlardaki youn çatma koullar altnda yüksek performans gösterecek ekilde tasarland.

Bu özellikleriyle silahl kuvvetler ve güvenlik güçleri için güven artran bir araç olarak donatlan Hzr, komuta kontrol arac, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) arac, silah tayc araç (çeitli silah sistemlerinin kolay entegrasyonu), ambulans, snr güvenlii arac, keif arac gibi çeitli konfigürasyonlarda görev yapabiliyor.

Hzr, çok yönlü, düük maliyetli ve kolay bakm salayan bir platform arac özellikleriyle dikkati çekiyor.

Ana Sayfaya Git