Sinsi tezgah!

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden 'Altındağ' açıklaması: 76 gözaltı

Haberler 13.08.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüü, Altnda ilçesinde Emirhan Yalçnn (18) hayatn kaybettii kavgann ardndan halk provoke edip, alg oluturmak amacyla sosyal medyada gerçek d paylamda bulunduklar ve bölgedeki olaylara kartklar tespit edilen 76 kiinin gözaltna alndn açklad.

lçedeki Battalgazi Mahallesinde önceki gün parkta oturan Emirhan Yalçn ve Ali Yasin Güler ile akraba olan yabanc uyruklu Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, tartmaya balad. Kavgaya dönen olayda Yahya Abdo, yannda bulunan bçakla Emirhan Yalçn ve Ali Yasin Güleri bçaklayarak kaçt. Hastaneye kaldrlan yaral Emirhan Yalçn, dün öle saatlerinde hayatn kaybetti. Olaydan sonra gözaltna alnan Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tasarlayarak öldürme suçundan tutukland.

Kavgann ardndan Battalgazi Mahallesinde gerginlik yaand. Yabanc uyruklularn younlukta olduu mahallede toplananlar, yabanc uyruklu kiilerin i yerlerinin camlarn krd, eyalarn dar çkarp, atee verdi. Geç saatlere kadar süren gerginlik, polisin müdahalesiyle sona erdi.

Ankara Emniyet Müdürlüünce dün akam yaanan olaylara ilikin yazl açklama yapld. Açklamada, Altnda ilçemizde meydana gelen üzücü olayn ardndan vatandalarmz provoke edip alg oluturmak amacyla sosyal medyada gerçek d paylamda bulunduklar ve bölgedeki zrar olaylarna kartklar tespit edilen 76 kii yakalanmtr. Yakalanan ahslarn 38inin yama, kasten yaralama, hrszlk, uyuturucu madde bulundurma/ticareti gibi dier suçlardan kayd bulunmaktadr. Halkmzn sosyal medya üzerinden yaplan provokatif haber ve paylamlara itibar etmemesi ve güvenlik güçlerimize yardmc olmas önemle duyurulur denildi.

EMRHANI DAHA ÖNCE GÖRMEDM

Ankarada parkta çkan kavgada Emirhan Yalçn bçaklayarak öldürdüü iddiasyla tutuklanan Yahya Abdonun (26) ifadesi ortaya çkt. Yahya Abdonun ifadesinde Daha önce görmediim Emirhanla parkta aniden tartmaya baladk. Sonra kavga edince parkta bulduum bçak ile Emirhana vurdum. Daha sonra panik yaparak kaçtm. Bu suçu ilediim için çok pimanm dedii örenildi.

Ana Sayfaya Git