Sinsilik var!

"Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarının tavsiye edilmesi sinsi bir hatırlatmadır"

Haberler 03.08.2019 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Sözlemesinin yürürlüe girdii tarihin yldönümü münasebetiyle bir basn açklamas yapan Türkiye Aile Meclisi ve Paydalar, bu sözlemenin halkn inanç ve kültür motiflerinden yoksun olduu için aileyi daha da parçaladn belirtti. Açklamada Belediyeler Birliinin toplumsal cinsiyet eitlii çalmalarn da sinsi bir hatrlatma olarak deerlendirerek Belediyeler Birlii yönetimine istifa çarsnda bulundu.

Diyarbakrn merkez Sur ilçesi tarihi Ulu Camii önünde Cuma namaz sonrasnda Türkiye Aile Meclisi ve Paydalar tarafndan aileyi koruma yasas olarak hazrlanan stanbul Sözlemesinin birinci yldönümü münasebetiyle basn açklamas yapld. Açklamay Türkiye Aile Meclisi ve Paydalar sözcüsü Hasan Yosunkaya okudu.

1 Austosun stanbul Sözlemesinin yürürlüe girdii gün olduunu hatrlatan Yosunkaya, Aileyi koruma yasas olarak hazrlanan bu sözleme inanç ve kültürümüzün motiflerinden yoksun olduu için her geçen gün aileyi daha da parçalamaktadr. Sözlemenin baz maddeleri çok ciddi tehlikelerle dolu. Bu maddelerin mutlaka incelenip, fecaati görüp düzeltme yollarna gidilmelidir. Kendimize ve halkmza yazk etmeyelim. dedi.

Dünyada kadn birinci yapan en önemli özellii anneliidir

Dier ülkelerin bu yasaya olan yaklamlarn deerlendiren Yosunkaya, Birçok ülke çekince koyarak, erh brakarak kabul etmi, hatta imzalad halde uygulamayan birçok ülke varken, Ermenistan bile bu sözlemeyi ret etmiken maalesef TBMM, en ufak bir itiraz dahi brakmadan sözlemeyi yasalatrmtr. Gelecek yasama ylnda Meclisin ilk gündem maddelerinden birinin bu olmasn ve bu yasan kalkmasn ya da yararl bir tarzda slahn talep ediyoruz. ifadelerini kulland.

Farkl oluumlarn aile yapsna yönelik tutum ve yaklamlarn eletiren Yosunkaya, Feministlerin ve mor temal oluumlarn sözüm ona Kadn koruyoruz. diye anneyi evden çkarmaya çaltklarn görüyoruz. Anneyi evden çkarmaya endeksli yaplan hiçbir eylemde hayr olduuna inanmyoruz. Buna kar uyank olmalyz. Her ey para deildir. Bir kadnn deeri, kazand para ile ölçülmez. Onu bu dünyada birinci yapan en önemli özellii anneliidir. eklinde konutu.

Belediyeler Birliini knyor, yönetimini istifaya davet ediyoruz

Yosunkaya, Ayrca son günlerde Belediyeler Birliinin tüm belediyelere gönderdii genelgede kurulan komisyonlar arasnda toplumsal cinsiyet eitlii çalmalarn tavsiye etmesi de sinsi bir hatrlatmadr. Bundan dolay Belediyeler Birliini knyor, yönetimini istifaya davet ediyoruz. Tehlikeli bir oyun olan bu çalmann belediyelerimiz üzerinde gerçeklemeye çallmasna müsaade etmeyeceiz. diye belirtti.

Aile yaps üzerindeki çalmalara binaen yaplmas gerekenleri hatrlatarak unlar söyledi:

Son olarak diyoruz ki; çeyrek asrdr aile yapmz üzerinde aktif bir ekilde oyunlar oynanyor. Devlet-millet olarak buna kar ciddi bir tedbir almamz lazm. Bu münasebetle 2020 ylnn aile yl olarak ilan edilmesi, bu konuda bir seferberlik balatarak ailenin öneminin anlatlmas, gençlerimizin evlilie tevik edilmesi için kamu spotlarnn yaynlanmasn, evlenenlerin ilerinin kolaylatrlmas ve yeniden aile kavrammzn hayatta karlk bulmas için çalmalarn yaplmasn talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git