Sinyal operasyonu

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda cep telefonu kaçakçılarına yönelik sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haberler 03.11.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çileri Bakanl, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Bakanl koordinasyonunda cep telefonu kaçakçlarna yönelik 76 ilde Sinyal ad verilen e zamanl operasyonun balatldn bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, Emniyet Genel Müdürlüü KOM Daire Bakanlnn tespitleri dorultusunda ve koordinesinde Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu Bakanl (BTK) ile ortak yürütülen çalmalar kapsamnda, baz kii ve gruplarn yurt dndan temin ettikleri cep telefonlarn yasa d yollarla ülkeye getirerek haksz kazanç elde ettii, devleti vergi kaybna urattklar ve vatandalarn madur olmasna neden olduklar belirtildi.

Açklamada, ülkeye sokulan kaçak cep telefonlarn usulsüz yöntemlerle kaydederek piyasaya süren stanbul merkezli bir gruba yönelik stanbul Cumhuriyet Basavclnn talimatlar dorultusunda, haklarnda gözalt karar verilen 88 üphelinin yakalanmas amacyla KOM Daire Bakanl koordinesinde 36 ilde operasyon düzenlendii kaydedildi.

Operasyon kapsamnda 54 ilde 387 üphelinin de ifadesine bavurulaca belirtilen açklamada, kaçak cep telefonlarn piyasaya sürebilecei deerlendiren riskli i yerlerine yönelik 40 ildeki 238 adreste de arama yapld ifade edildi.

Açklamada, Sinyal ad verilen operasyonda toplam 76 ildeki 341 adreste arama yapld ve 88 üphelinin gözaltna alnmas amacyla çalmalarn sürdüü bildirildi.

- Kaçak yollarla soktuklar telefonlar gizli depolardan i yerlerine datmlar

Haklarnda gözalt karar verilen üphelilerin, zula diye tabir edilen gizli bölmeler içerisinde gümrüe beyan etmeden ülkeye soktuklar kaçak cep telefonlarn gizli depolarda topladklarnn, daha sonra bu telefonlarn kuryeler vastasyla kaçak cep telefonu satan i yerlerine datldnn tespit edildii kaydedildi.

üphelilerin kaçak cep telefonlarna, kaytl eski model cep telefonlarnn IMEI bilgilerini klonlayarak kullanma hazr hale getirerek piyasaya sürdüklerine, bu cep telefonlarnn sonraki tarihlerde vatandalar madur ettiine dikkat çekildi.

Açklamada, maduriyet yaanmamas adna vatandalarn e-Devlet hesaplarn sk sk kontrol ederek bilgileri dnda cep telefonu kaydna rastlamalar halinde durumu yetkililere bildirmesi uyarsnda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git