Şırnaklı kızın hayaline "dört yıldızlı" yardım

Şırnaklı kızın pilotlarla tanışma hayalini, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz gerçekleştirdi. Kuvvet Komutanı'nın özel davetlisi olarak Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığına giden lise öğrencisi Zeynep Çelik, Türk Yıldızları'nın uçuş öncesi brifingine katıldı, F-16'ların iniş ve kalkışlarını yakından izledi, F-16 simülatöründe savaş uçağı kullanma fırsatı buldu.

Haberler 23.12.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakl lise örencisi Zeynep çeliki, Konyadaki 3. Ana Jet Üs Komutanlna davet eden Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz, genç kzn pilotlarla tanma hayalinin gerçee dönümesini salad.

rnakn Beytüebap ilçesindeki çok Programl Anadolu Lisesi örencisi çelik, en büyük hayalim dedii pilotlarla tanmak için can attn ve onlara olan sevgisini ifade eden mektup kaleme ald. 11. snf örencisi çelik, Beytüebap Kaymakam smail Pendikin yardmyla mektubunu Hava Kuvvetleri Komutanlna gönderdi. Komutanlktan çeitli hediyelerle mektubuna cevap gönderilen çelike asl sürpriz ise Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz tarafndan yapld. Orgeneral Küçükakyüz, Zeynepi hayallerine kavumas için Konyadaki 3. Ana Jet Üs Komutanlna davet etti.

Orgeneral Küçükakyüzün özel davetlisi olan Zeynep, rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafndan 3. Ana Jet Üs Komutanlna uurland. Konyada Üs Komutan Tugeneral Fidan Yüksel ile bir araya gelen çelik, 3. Ana Jet Üs 134üncü Akrotim Filo Komutanln ziyaret etti. Burada Türk Yldzlarnn uçu brifingine katlan çelik, akrotimin kulland NF-5 uçaklarndan birinin kokpitine bindi.

Daha sonra uçu hazrl yapan F-16 pilotlaryla bir araya gelen çelik, önce Solotürkün daha sonra bir nakliye uçann kokpitine geçti, ardndan Havadan Erken hbar ve Kontrol (HK) uçan gezdi. Sava uçaklarnn ini ve kalklarn da seyreden çelik, F-16 simülatöründe sava uça kulland.

Hayallerinin gerçeklemesinin mutluluunu yaayan çelik, pilotluu çok sevdiini söyledi. Pilot olmak istediini ifade eden çelik, mektubuna yant verilmesinden büyük memnuniyet duyduunu dile getirdi. Hayallerinin gerçeklemesini salayan Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Küçükakyüze de teekkür eden çelik, ilk defa uçaa Konyaya gelirken bindiini kaydetti. çelik, 3. Ana Jet Üs Komutanlnda geçirdii zamann ardndan memleketine uurland.

Ana Sayfaya Git