Şırnak’ta 5 Pkk’lı öldürüldü

Şırnak merkez Meyelan kayalıkları bölgesinde 3, Uludere Karaçalı Üs Bölgesi’nde 2 olmak üzere toplam 5 PKK’lı öldürüldü. Güvenlik kuvvetlerine saldıran ve çıkan iki ayrı çatışmada öldürülen toplam 5 Pkkk’lı etkisiz hale getirildiği anlar kameraya yansıdı.

Haberler 26.08.2015 - 11:28 Son Güncelleme : 26.08.2015 - 11:28

Dün gece Şırnak merkez çakırsöğüt 1inci Jandarma Komando Tugayına sızma girişiminde bulunan bir grup PKKlı tespit edildi. PKKlıların etkisiz hale getirilmesi için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından ve çakırsöğüt 1inci Jandarma Komando Tugayından kalkan helikopterlerle hakim tepelere askerler taşındı. Zaman zaman sıcak temasların yaşandığı bölgede 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından kalkan Atak ve Süper Kobra tipi helikopterler operasyona destek verdi. Atak ve Süper Kobra helikopterleri ile hakim tepelere indirilen askerlerin yoğun ateşi sonucu 1i kadın 3 PKKlı öldürüldü. Bölgede operasyon devam ediyor.

Öte yandan Şırnakın Uludere ilçesi Gülyazı köyü bölgesinde bulunan Karaçalı Üs Bölgesinde yapılan yol güvenliğini sağlayan askerlere Irakın kuzeyinden taciz ateşi açıldı. Karaçalı ve Beyaz Tepe Üs Bölgesine bir grup ist tarafından açılan taciz ateşine güvenlik kuvvetleri de karşılık verince çatışma çıktı. Bölgeye hava destekli operasyon başlatılırken, helikopterler ve askerlerin yoğun ateşleri sonucunda 2 Pkklı öldürülerek etkisiz hale getirildi.

SESLİCE TABURUNA TACİZ ATEŞİ

Şırnak şehir merkezinin karşısındaki Gabar Dağında konuşlu bulunan Seslice Taburuna akşam saatlerinde taciz ateşi açıldı. Şırnak 6ıncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Seslice Taburuna akşam saatlerinde PKKlılar tarafından açılan taciz ateşine güvenlik kuvvetleri anında karşılık verdi. Kısa süren çatışmadan sonra PKKlılar geldikleri yönden geri kaçtı.

PKKlıların kaçışından sonra Seslice Taburundan PKKlıların muhtemel kaçış güzergahındaki derin vadiler toplarla vuruldu. Sabah saatlerinde de Pkklıların muhtemel kaçış güzergahları helikopterler tarafından kontrol edildi.

Kaynak: İHA

Ana Sayfaya Git