Şırnak'ta annelerin eylemi

Şırnak'ta terör mağduru aileler HDP il binası önünde eylem yaptı

Haberler 02.10.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta terör maduru aileler HDP il binas önünde eylem yapt.

PKKl teröristler tarafndan yaknlar daa kaçrlan rnakl kadnlar ile ehit ve gazi aileleri, ehit Mehmet Esin Caddesinde gerçekletirdikleri yürüyüün ardndan HDP l Bakanl binas önünde topland. Terör madurlar, ellerinde Türk bayraklar ve terör saldrlarnda kentte yklan binalar gösteren fotoraflar ile Unutmadk, unutmayacaz yazl dövizler tad.

Kahrolsun PKK, kahrolsun HDP, ehitler ölmez, vatan bölünmez sloganlar atan kadnlara, parti binasnn balkonundaki HDPli baz kadnlar da tencere ve tavalarla tepki gösterdi. Olu Doan Aslan için eyleme katlan Hamdiye Aslan, sal el verdii sürece olunu HDPden istemek için her perembe günü parti binas önünde eylem yapacan söyledi.

IRNAKLI ALELER EYLEMDE

14 yandaki olunun 5 yl önce zorla daa kaçrldn belirten Aslan, çocuklarm fakirlik içinde zor artlar altnda büyüttüm, o seviyeye getirdim, benden koparp aldlar. Bütün bu daa kaçrlanlar HDP eliyle daa götürülüyor. HDP onlara yol açyor. çocuklarmz HDPden istiyoruz. Onlar olmasa, yol göstermeseler olum daa nasl gidecek? dedi.

Zehra Erzen Ece de 1993 ylnda Güçlükonak ilçesinde minibüsün geçii srasnda PKKllarn yola tuzaklad el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu babasnn da bulunduu 8 kiinin hayatn kaybettiini söyledi.

Babamn hesabn sormaya geldim. Babamla birlikte ayn minibüste 8 kii ehit oldu. diyen Ece, her perembe günü HDP il binas önünde toplanarak hesap soracaklarn belirtti. HDP önünde bir süre eylem yapan aileler daha sonra dald.

Ana Sayfaya Git