Şırnak'ta terör mağdurları yeni konutlarına kavuştu

Şırnak'ta, terör mağdurları için Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) inşa edilen ve yapımı tamamlanan 775 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Haberler 30.06.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak kent merkezinde 2015-2016 yllarnda, PKKl teröristlerin kazd hendekler nedeniyle düzenlenen operasyonlarda evleri yklan aileler için TOKnin ina ettii 5 bin 716 konuttan 775i hak sahiplerine teslim edildi. Bugüne kadar 4 bin konut hak sahiplerine teslim edilirken, bin 716 konutun yapm da sürüyor.

KONUTLARINA KAVUTU

Bahçelievler Mahallesinde yapm tamamlanan 775 konut için çevre ve ehircilik l Müdürlüü binasnda salgn tedbirleri kapsamnda kura töreni yapld. Törende konuan çevre ehircilik ube Müdürü Cengiz Eren, rnakta terör maduru 4 bin aileye konutlar teslim edildiini ifade ederek, Terör olaylarnda evleri zarar gören vatandalarmza devletimiz tarafndan yaplan konutlar bakanlmz üzerinden teslimi yaplmaktadr. Valiliimiz l Hfzsshha Kurulu karar gereince koronavirüs salgnnn önlenmesi amacyla vatandalarmzn sal düünülerek kuraya vatandalarmz dahil edemedik. Bu pandemi sürecinde gerçekletirdiimiz 3üncü kuramz. Hem bakanlmz hem de valiliimiz vatandalarn daha fazla maduriyet yaamamas ve evlerine kavumas için büyük bir gayret sarf etmektedirler. Bugün itibaryla rnak merkezde 4 bin konutu teslim etmi olacaz. Temmuz ay sonunda da Cumhuriyet Mahallesi etabn da vatandalarmza teslim edip konutlarmzn hepsini teslim etmeyi hedefliyoruz dedi.

Daha sonra yaplan kura çekimi ile 775 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Ana Sayfaya Git