Şırnak'taki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

Dönemin 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Baysar ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürcan'ın da aralarında yer aldığı 49'u tutuklu 385 sanığın yargılanmasına Adana'da devam edildi.

Haberler 11.10.2017 - 08:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimiyle ilgili aralarnda meslekten ihraç edilen dönemin 23. Jandarma Snr Tümen Komutan Tümgeneral Abdullah Baysar ile çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Ali Osman Gürcann da yer ald 49u tutuklu 385 sann üçer kez arlatrlm müebbet ve 15 ila 22 yla kadar hapis cezas istemiyle yargland davann durumas görüldü.

Adana 12. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan sank saysnn fazla olmas nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesinde görülen durumaya, 49u tutuklu eski rütbeli asker ve avukatlar katld.

Mahkeme heyeti, eski Tümgeneral Baysar ve eski rnak Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutan Tugeneral Mesut Sava ile deiik rütbelerdeki Ümit Kurt, Mehmet Nur çelik, Ahmet Bolat, Ahmet Deyim, Bilal Ergün, Burak Ural, Bülent Bilgin, Celal çalkan, Emrah Abdullah Yürükaslan, Ethem engün, Evren Öcalan, Ferhan Aktürk, Feyyaz Arba, Gökhan Tael, Göksel Ahat, brahim Açkgöz, brahim Yast, Kadir Sargn, Mert Türkistani, Mikail Ar, Mustafa Baer, Mustafa Savc, Osman Tanr, Özer Esenda, Selçuk Zeytun, Sezer Demirolu, Soner Böyümez, ahin Bozdere, Yunus Uzan, Yücel Baarn yurt dna çk yasa ve adli kontrol tedbirleriyle tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Baysarn tahliyesine ilikin gerekçesini öyle açklad:

Sank Abdullah Baysarn skyönetim atama listesinden 23.30 sralarnda haberi olduu ve müteakiben karargaha geçtii, karargahta söz konusu atama emrinin kurmay bakan Arif Bozbyk tarafndan sana verildii, bu aamadan sonra dönemin rnak Valisi olan tank Ali hsan Su ile 90a yakn görüme yapt, görümelerde devlet yannda olduuna dair görüünü bildirdii ve bu hususun da vali tarafndan teyit edildii, sann emri altndaki çakrsöüt Jandarma Tugay Komutanlna bal 3. ve 4. taburlarn Cizrede durdurularak geçiinin engellenmesi hususunda talimatlar verdii, bu hususun dosya içeriinde bulunan polis telsiz konumalar ve yine dönemin rnak l Emniyet Müdürü olan tank Celal Selin beyanlaryla da teyit edildii, sann yaplan sorgulamasnda ByLock ve Eagle gibi FETÖ/PDY terör örgütünün haberleme programlarn kullanmad, tutuklukta geçirdii süre nazara alndnda tutuklamadan beklenen amacn adli kontrol tedbiriyle de salanaca kanaatine mahkemece varld anlaldndan, sann yurt dna çk yasa ve adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verilmitir.

Eski Tugeneral Gürcan ile sanklar Ahmet Terzi, Arif Bozbyk, Aykut Kara, Cevdet Polat, Emre engül, Fatih Bekta, Fatih Boyraz, Hasan Bilgin, brahim Yazc, smail Akta, smail Zeybel, Kadir Acar, Levent Apaydn, Mehmet Ouzhan çiçek, Murat Yldrm, Musa Köse ve Sedat Doanarslann ise tutukluluk halinin devamna karar verildi.

Mahkeme heyeti, ayrca Babakanlk ve TBMMnin suçtan zarar görme ihtimali üzerine davaya müdahil olarak katlma taleplerini kabul etti.

Durumann görülmesine 16 Ekimden itibaren devam edilecek.

Ana Sayfaya Git