Sırrı hala çözülmedi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kaybolduktan sonra metruk bir evde ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez'in ölümüyle ilgili gözaltına alınan halası H.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önce de dayısı ve bir köylüsü adli kontrol şartıyla serbest bırakılan küçük çocuğun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, gözaltında kimse kalmadı.

Haberler 30.01.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçesine bal krsal Baalan Mahallesinde yaayan Muhammed Veli Dümez, 22 Ocak çaramba akam kayboldu. Dümez Ailesi de oullarn aramaya balad. Mahallelinin de katld arama srasnda, Muhammed, metruk bir evde ar yaral olarak bulundu. Yüzü ile vücudunun çeitli yerleri parçalanm halde olan çocuk, yaknlar tarafndan götürüldüü hastanede hayatn kaybetti.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, Muhammedin ölümünü aratrmak için özel ekip görevlendirildi. Özel ekip, 5 ev ve 2 iyerinde yapt aramada elde ettii deliller dorultusunda Muhammedin days V.T.nin de aralarnda bulunduu 15 üpheliyi gözaltna ald. Gözaltna alnan üphelilerden 13ü jandarmadaki sorgularnn ardndan serbest braklrken, day V.T. ile G.D. çkarldklar adliyede, nöbetçi mahkemece adli kontrol artyla serbest brakld.

HALAYA DA ADL KONTROL

Jandarma, Muhammedin Baalan Mahallesinde yaayan halas H.T.yi de gözaltna ald. 2 gün gözaltnda kalan H.T., sevk edildii adliyede, adli kontrol artyla serbest kald. Halann da salverilmesiyle, özel ekip tarafndan soruturulan ölüm olaynda gözaltnda kimse kalmad.

MAHALLEL TEDRGN

Öte yandan Muhammed Veli Dümezin ölümündeki sr perdesinin aralanamamas nedeniyle mahalle sakinleri, çocuklarn yalnz brakmyor. çocuklarnn dar çkmasna izin vermeyen mahalle sakinleri, yaanan olaydan dolay büyük endie duyduklarn söylediler.

GERGNLK YAANMITI

Mahalle sakinleri geçtiimiz günlerde de olayn aydnlatlmas için yürüyü düzenlemi, ancak kalabalk ile serbest braklan V.T.nin akrabalar arasnda çkan gerginlikte silahlar atelenmiti. Gerginlik, jandarma müdahalesiyle sonlandrlmt.

Ana Sayfaya Git