Şişeye oturtma hakaret suçu!

DİYARBAKIR'da bir kafede oturan 3 müşterinin gizlice fotoğrafını çeken garson O.D. ve fotoğraf hakkında sosyal medyada yorum yapan kuzeni Ş.E., durumu fark eden kafe sahibi C.S. ve arkadaşı A.T. tarafından boş bir araziye götürülerek dövüldü.

Haberler 15.02.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet savcs tarafndan hazrlanan iddianameye göre, merkez Kayapnar lçesinde bulunan bir kafede garson olarak çalan 17 yandaki O.D., 24 Aralk günü kafede oturan A.G., E.B. ve L.T. adl 3 arkadan gizlice fotorafn çekerek, 16 yandaki kuzeni .E.ye gönderdi. Fotorafn .E. tarafndan sosyal medyada yaymlanmas üzerine fotoraflar çekilen 3 kii, kafenin sahibi C.S.yi çararak ikayetlerini dile getirdi.

Olaya çok sinirlenen kafe sahibi C.S., arkada A.T.yi yanna alarak, garson O.D.yi zorla otomobile bindirip, sosyal medyada fotorafa yorum yapan kuzeni .E.nin evinin önüne gitti. Kuzeninin aramas üzerine gelen 16 yandaki .E.yi de araca bindiren kafe sahibi ve arkada, madurlar yol boyunca döverek, tenha ve bo bir araziye götürdü. ddiaya göre burada madurlar tekme, yumruk ve talarla döven C.S. ve A.T., garson O.D. ve kuzeni .E.nin soyunarak ieye oturmasn istedi. ki kuzen kyafetlerini çkararak, karanlk havada ieye oturmu gibi yapt. C.S. ve A.T. de fotoraflarn çekti. C.S. ve A.T., madurlar bir süre daha döverek, serbest brakt.

Garson O.O. ve kuzeni .E.nin olay anlatmas üzerine, aileleri polis merkezine gidip, ikayette bulundu. Hastaneye götürülen iki gencin basit tbbi müdahale ile giderilebilecek ekilde yaralandklar tespit edildi.

ddianamede, üphelilerin Sizi silahla vuracaz ve buraya gömeceizdiye tehdit ettiini kaydeden savc, daha sonra madurlara soyunarak orada bulunan ielere oturmalarn söylediklerini kaydetti. Madurlarn tehditler üzerine soyunarak ielere oturuyor gibi yaptn, oturmadan kalktklarn ifade eden savc, bu srada üpheli C.S.nin madurlarn fotorafn çektii ve iki çocuu bir süre daha darp ettikten sonra braktn belirtti.

üpheli C.S.nin ifadesinde yaanan olaydan dolay madurlar bo araziye götürüp darp ettiklerini itiraf ettiini belirten savc, dier üphelinin ise suçlamalar kabul etmediini vurgulad.

SAVCI EYE OTURTMA TEEBBÜSÜNÜ HAKARET SAYDI

ddianamede, madurlarn ieye oturtulma teebbüsünün cinsel amaç tamad için hakaret suçu kapsamnda kaldn belirten savc, bu olayla ilgili Yargtay 14üncü Ceza Dairesinin bir kararna dikkat çekti. üphelilerin madurlar ieye oturtmadn ve olayn cinsel amaç tamadn gerekçe gösteren savc, olayn cinsel saldr kapsamnda deerlendirilemeyeceini belirtti. ieye oturtma teebbüsünün madurlar küçük düürmek amacyla yapldn belirten savc, eylemin bu ekliyle hakaret suçu kapsamnda kaldn ifade etti.

19.5 YILA KADAR HAPS STEM

Olayn bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Basavcl, fotoraflar çekilen A.G., E.B., L.T., kafe sahibi C.S ve arkada A.T. hakknda kasten yaralama, cebir tehdit veya hile kullanarak kiiyi hürriyetinden yoksun klma, tehdit ve hakaret suçlarndan soruturma balatt. Soruturma kapsamnda gözaltna alnan kafe sahibi C.S. ve arkada A.T. tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklrken, fotoraflar çekilen 3 kiinin üpheli sfatyla ifadeleri alnd. Soruturmay 7 ubat günü tamamlayan savclk, kafe sahibi C.S. ve arkada A.T. hakknda 5.5 yldan 19.5 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. üphelileri azmettirdii iddia edilen müterileri 3 kii hakknda ise madurlarn soyut iddiasn destekleyen delil olmad gerekçesiyle takipsizlik karar verdi.

BAKANLIK MÜDAHL OLDU

Madurlardan .E.nin babas E.E., sanklarn tutuksuz yarglanaca davann Ar Ceza yerine Asliye Ceza Mahkemesinde açlmasna itiraz etti. Asliye Ceza Mahkemesine dilekçe veren baba E.E., her ne kadar iddianamede yer almazsa bile ieye oturtma eyleminin çocua kar cinsel istismar suçu oluturduunu belirterek, görevsizlik karar verilip, dosyann yetkili Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesini istedi. Aile ve sosyal Politikalar Bakanl avukat da mahkemeye dilekçe vererek suçun madurlarnn çocuk olmasndan dolay davaya müdahil oldu.

Ana Sayfaya Git