Sivil araç tarandı İkisi sivil üç şehit

PKK Hani ilçesinde sivil araca, Bitlis'te ise odun toplayanlara saldırdı. İkisi sivil 3 kişi şehit olurken, 4 kişi de yaralandı.

Haberler 20.03.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde sivil otomobil, Bitlisin Kayalba köyünde ise odun toplamaya giden vatandalar PKK tarafndan tarand. Salrrda ikisi sivil üç kii ehit olurken, 4 kii de yaraland. Saldrlarn yaand bölgede, teröristlerin yakalanmas için hava destekli operasyon balatld.

SVL ARAç TARANDI

Hani ilçesine bal Topçular Karakolundan Diyarbakr yönüne giden uzman çavua ait sivil araca, dün akam saatlerine doru PKKl teröristler tarafndan ate açld. Açlan ilk atele birlikte araçtaki uzman çavu ile bir sivil, olay yerinde ehit oldu.

Silah sesleri üzerine bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanmas amacyla bölgede hava destekli operasyon balatt.

VALLKTEN AçIKLAMA

Buarada Valimikten yazl açklama yapld. Açklamada öyle denildi; Diyarbakr ili Hani ilçesi ile Topçular karayolu ekale Tepe bölgesinde seyir halinde bulunan araca, 19 Mart 2018 günü saat 15.05 sralarnda bir grup terörist tarafndan ate edilmesi sonucunda, bir uzman erba ile bir gönüllü güvenlik korucusu ehit olmutur. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu elim olayda ehit olan kahraman silah arkadalarmza Allahtan rahmet, deerli ailelerine, yaknlarna, silah arkadalar ile Yüce Türk Milletine basal ve sabr dileriz.

ehit uzman erba ile gönüllü güvenlik korucusu için bugün Diyarbakrda uurlama töreni düzenlenecei örenildi.

ODUNA GDERLERKEN

Bitlisin merkeze bal Kayalba köyü krsalnda odun toplamaya giden 5 kiiye PKKl teröristler tarafndan silahl saldr düzenlendi. Saldrada Nurullah Klçarslan öldü, 4 kii de yaraland. Valilik açklamasndada öyle denildi: Bitlis ili merkez ilçesi Kayalba köyü krsalnda 19.03.2018 günü saat 13.45 sralarnda odun toplamak amacyla bölgede bulunan 5 vatandaa henüz tespit edilemeyen bir bölgeden bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafndan saldr gerçekletirilmitir. Saldr neticesinde, Nurullah Klçarslan isimli vatanda hayatn kaybetmi, hayati tehlikesi olmayacak ekilde yaralanan 4 vatandamz ise Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altna alnmtr.Güvenlik güçlerimiz bölge halkmzn da destei ile huzur ve güvenlii salamak maksadyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararllkla sürdürecektir.

IRNAKTA çATIMA

rnakn Gabar Da bölgesinin Afretalli Tepe mevkisinde PKKl teröristlere yönelik 23. Jandarma Snr Tümeni ve çakrsöüt Jandarma Tugay Hançer-1 müterek balatlan operasyon devam ediyor. Hava destekli operasyonda saldr hazrlnda olduu tespit edilen PKKl 3 terörist etkisiz hale getirildi.

MUTA EL BOMBALARI

Muun Varto ilçesinde, terör örgütü PKKya ait 90 el bombas, mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildi. Konuyla ilgili valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanlna bal birliklerce yaplan çalmalar sonucunda, Varto ilçesine bal Teknedüzü köyü snrlar içinde kayalarn arasna gizlenmi, iki bidon içerisinde PKK/KCK bölücü terör örgütüne ait, 90 adet el bombas, 92 adet fünye, 131 Adet bixi fiei, 2 adet jelikan, 1 takm leker kyafeti,1 sayfa doküman, 20 adet pil, 1 adet ankesörlü telefon kart, 1 adet koli band, 1 adet srt çantas, kyafet ve yaam malzemeleri ele geçirildi. Açklamada, Halkmzn huzur ve güvenlii için ilimiz genelinde terörle mücadelemiz kararllkla devam edecektir. Duyarl vatandalarmzn ihbarlar emniyet ve asayiin salanmas konusunda etkinlii artracaktr denildi.

Ana Sayfaya Git