Sivil Militanları Afrin'e Taşıyor!

'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 19'üncü güne girildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 970'e yükseldi. PYD/PKK, Suriye'nin çeşitli bölgelerinden "dayanışma" altında getirdiği sivillerin içinde yaklaşık 500 teröristi Afrin'e soktu.

Haberler 07.02.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PYD/PKK, Suriyenin Haseke ve Aynularab gibi bölgelerinden 500 kadar teröristi, sivillerin dayanma ziyareti ad altnda Afrine geçirdi.

PYD/PKK, geçen hafta Suriyenin kuzeyinde igalinde tuttuu bölgelerde, Afrine dayanma konvoyu tertipleyeceini duyurmutu.

AAnn Afrin ve Haseke içindeki güvenilir kaynaklarnn verdii bilgiye göre, PYD/PKK igalindeki Kaml, Drbasiye, Malikiye, Haseke merkez ve Kahtaniye gibi yerleimlerden çkan araçlarla gelen çok sayda kii önceki gün Türkiye snrnda yer alan Aynularaba (Kobani) ulat.

Aynularabda hazrlanan dier vastalarla birleen, yüzlerce otobüs ile binek araçtan oluan konvoy da dün gece geç saatlerde Afrine girdi.

Bear Esed rejiminin kontrolündeki yollardan geçerek Afrine gelen konvoyda en az 2 bin kiinin yer ald görüldü.

SVLLER BÖLGEYE TAIYOR

Araçlarn ilk çk yapt noktalar ile Afrin içindeki kaynaklar, konvoydakilerin bir ksmnn gönüllülerden olutuunu ancak önemli bir bölümünün PYD/PKKnn katlm zorunlu tuttuu memur ve örencilerden meydana geldiini bildirdi.

Konvoyda ayrca, çeitli bölgelerden toplanm yaklak 500 terörist yer ald. Afrine sokulan 500 kiilik grubun içindekilerin az bir bölümünün örgüte yeni katlanlardan olutuu örenildi.

PYD/PKK, geçen hafta, igal ettii bölgelerde Afrinle dayanma ad altnda gösteriler organize etmi, memur ve örencilerin katlmn zorunlu tutmu ve tüm i yerlerine zorla kepenk indirtmiti.

AAnn 21 Ocak 2018 tarihli haberinde de Esed rejiminin Halep il merkezindeki PYD/PKKllarn Afrine yardm gönderebilmesi için kara yolunu kullandrd bilgisi paylalmt.

GENELKURMAIN AçIKLAMASI

Genelkurmay Bakanl tarafndan yaplan açklamada ise harektta bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist saysnn 970 olduu bildirildi. Açklamada öyle dendi:

Zeytin Dal Harekt kapsamnda bölgeden elde edilen bilgilere göre, 6 ubat 2018 tarihinde, 23 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 970 olmutur.

DLBDE 1 ASKER EHT, 6 YARALI

Suriyenin dlib kentindeki eyh sa bölgesinde TSKnn gözlem noktasna yönelik saldrda 1 asker ehit oldu, 5 asker ile 1 sivil yaraland.

Astana Görümeleri kapsamnda dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, atekesin tesisi, gözetim ve devamn salanmas, insani yardmlarn ihtiyaç sahiplerine ulatrlmas ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun artlarn temin edilmesi amacyla dün Türk Silahl Kuvvetler tarafndan eyh sa bölgesinde 6 numaral gözlem noktasnn tesisine balanld. Gözlem noktas inasnn sürdüü bölgeye terör örgütleri tarafndan roket ve havanla saldr düzenlendi. Saldrda 1 Türk askeri ehit olurken, 5 asker ile 1 sivil ise yaraland.

TERÖRSTLERN BÖLGENE BOMBA YADI

Genelkurmay Bakanl da saldrya ilikin açklamasnda saldrnn ardndan teröristlerin bulunduu bölgenin ate altna alnd vurgulanarak öyle denildi:

dlibde tesisine devam edilen 6 numaral gözlem noktasndaki Türk Silahl Kuvvetleri unsurlarna 05 ubat 2018 tarihinde, terör örgütleri tarafndan gerçekletirilen roket ve havan saldrs neticesinde bir kahraman silah arkadamz ehit olmu, hayati tehlikesi olmayacak ekilde kahraman be silah arkadamz ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmtr. Saldr sonrasnda terör örgütü mensuplarna derhal bölgede mevcut ate destek vastalar ile karlk verilmitir. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu saldrda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, ehidimizin kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile yüce Türk milletine basal ve sab yaralanan kahraman silah arkadalarmza acil ifalar dileriz.

Ana Sayfaya Git