Sivilleri vurdular

Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden PYD/PKK mensuplarınca Kilis ile Hatay'ın Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerine Zeytin Dalı Harekatı sonrasında 52 roket ile bir havan mermisi atıldı.

Haberler 01.02.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Afrin bölgesini igal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarnca Kilis ile Hataydaki sivillere yönelik 52 roket ile bir havan mermisiyle düzenlenen saldrlarda 5 kii hayatn kaybetti, aralarnda çocuklarn da yer ald 73 kii yaraland.

SVLLER HEDEF ALIYOR

Türk Silahl Kuvvetlerince Suriyenin Arfin bölgesindeki terör hedeflerini bertaraf etmek amacyla 20 Ocakta balatlan Zeytin Dal Harekatnda aradan geçen 11 günde Afrindeki teröristler tarafndan Kilis ehir merkezine 22 roketli, Hatayn Reyhanl, Hassa ve Krkhan ilçelerine ise 30 roketli ve bir havan mermili saldr yapld.

ATILAN ROKETATARLAR

Sivil alanlara yönelik saldrlarda 2si Suriyeli 5 kii hayatn kaybetti, aralarnda çocuklarn da yer ald 73 kii yaraland.

Reyhanlda sivil yerleim yerlerine 28, Hassa krsalna 2 roket düen saldrlarda, Krkhana ise 1 havan mermisi atld.

Saldrlarda Reyhanldaki 17 yandaki Fatma Avlar ile Suriyeli snmac Nadir El Fares (51) hayatn kaybetti, Krkhana atlan havan mermisi nedeniyle de TEDA içisi ahin Elita (30) yaamn yitirdi, yaral says ise 51 oldu. Terör saldrlarnda Reyhanlda 11 ev ile 15 i yeri hasar gördü, 20 araç ise kullanlamaz hale geldi.

CAMYE BLE SALDIRDILAR

Türk Silahl Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafndan Afrindeki Burseya Da terör örgütünden ele geçirilmeden önce Kilis kent merkezi de terör örgütü PYD/PKK tarafndan sklkla hedef alnd. Teröristlerin att 22 roket, Kiliste bir cami ve evlerin yan sra sokak ve bo arazilere de isabet etti. Kilise yönelik Afrinden gerçekletirilen terör saldrlarnda 5 ev, 1 cami ile 6 araç hasar gördü.

Kente yönelik saldrlarda biri Suriyeli 2 kii hayatn kaybetti, 22 kii yaraland.

Kiliste 24 Ocakta yaplan roketli saldrda çalk Camisinin iki kubbesinden biri içeride namaz klanlarn üzerine ykld, namaz klan terzi Muzaffer Aydemir (72) ve Suriye uyruklu Tark Tabbak (28) yaamn yitirdi.

FATMA, UYURKEN ÖLDÜ

Reyhanlda snrn Suriye tarafndan atelenen roketin isabet ettii 2 katl evde uyuyan Fatma Avlar, saldrda hayatn kaybetti, 1 kadn da yaraland. Ayn mahalledeki yan sokaa düen ikinci roket ise bir evin bahçe duvarna isabet etti. Maddi hasarn meydana geldii patlamada ölen ya da yaralanan olmad. Roketlerin dütüü yerlerde geni çapl inceleme yapan polisler, toplanan vatandalar uzaklatrd. Snr karakollarndan ve sava uçaklarnca roketin atelendii bölgeler youn ate altna alnd. Bu arada roketli saldrda yaamn yitiren Fatma Avlarn Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi örencisi olduu örenildi.

TOPRAA VERLD

Avlarn Türk bayrana sarl cenazesi, Hatay Devlet Hastanesinden alnarak törenin düzenlenecei Reyhanl Atike Hanm Camisine getirildi. çok sayda vatandan katld cenaze namaznn ardndan Avlar, Reyhanl Asri Mezarlnda gözyalar arasnda topraa verildi. Törene, Avlarn ailesinin yan sra Hatay Valisi Erdal Ata, AK Parti Hatay milletvekilleri Fevzi anverdi ve Adem Yeildal, Kaymakam Fatih çobanolu, Belediye Bakan Hüseyin anverdi ve protokol üyeleri katld.

GAZ REYHANLI ÖNERS

Öte yandan, TBMM Genel Kurulunda konuan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Afrin bölgesinden atlan roketlerin hedefi olan Reyhanl ilçesinin adnn Gazi Reyhanl olarak deitirilmesini önerdi.

Ana Sayfaya Git