Siyaset konuşsun Silah konuşmasın!

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gayrimeşru referandumuna ilişkin, "Evet, bir sorun var.

Haberler 16.10.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evet orada bir bamszlk ilan ne getirir, ne götürür, bunlarn hepsi tartlr. Fakat lütfen bunlar namlularla konumayn. Siyaset ne ie yarar, diplomatlar ne i yapar? dedi.

Yapcolu, Partisinin Yüreir Kültür Merkezinde gerçekleen merkez Yüreir ilçesi 2. Olaan Kongresinde yapt konumada, FETÖ nedeniyle uzaklatrlan hakim ve savclarn geçmite herkes için verdikleri tüm kararlarn yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Suriyede çatmaszlk için uralrken Irak topraklarnda yeni bir çatma balamasnn kimseye bir faydas olmayacan dile getiren Yapcolu, IKBY ile diyalog kaplarnn açlmas gerektiini ifade etti. Yapcolu, unlar söyledi:

KUZEY IRAKTAK REFERANDUM

Evet, bir sorun var. Evet orada bir bamszlk ilan ne getirir, ne götürür, bunlarn hepsi tartlr. Fakat lütfen bunlar namlularla konumayn. Siyaset ne ie yarar, diplomatlar ne i yapar? Müzakare deidiniz illa elin gavuru ile mi olur? Oradaki Araplar da bizim kardeimiz, Türkmenler de kardeimiz, Kürtler de kardeimiz. Oradaki kardelerimiz arasnda bir sorun var, bir anlamazlk var. Hadi büyük karde olarak gidelim. Nedir derdiniz, oturun bir masann etrafnda konualm diyemez miyiz? Desek ne kaybederiz? Büyüklük biraz da bu deil mi? Yoksa ABD bize açktan dümanlk yapyor biz de ona güç yetiremiyoruz diye hncmz bizden daha zayf gördüümüz kardeimizden mi çkaracaz? Bakn orada bir karklk, çatma çksn diye adeta sava duasna çkm insanlar var.

MÜFTÜLERN NKAH KIYMASI

Yapcolu, müftülere nikah kyma yetkisi veren düzenlemeye ilikin eletirilere katlmadklarn belirterek, köy imamlarna da bu yetkinin verilmesini istedi. Yapcolu, Vatanda köyde eer nikah kymak istiyorsa isterse muhtara, isterse de köy imamna gitsin. O da devlet memuru deil mi? Hatta köy ihtiyar heyeti içinde birisi deil mi? Bunu da o tasarya ilave etmeleri gereini buradan hükümete hatrlatyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git