Siyasi cezalar iptal edilmeli

28 Şubat ve FETÖ mağduru mahpusların aileleri, 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek, bu dönemin brifingli yargılamalarının yok sayılması gerektiğini belirttiler.

Haberler 25.09.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

28 ubat ve FETÖ maduru mahpuslarn aileleri, Diyarbakr D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapal Ceza nfaz Kurumunun önünde basn açklamas yaptlar.

Aileler adna açklamay okuyan 28 ubat ve FETÖ Maduru Aileleri nisiyatifi Üyesi Özlem Tutar, 28 ubat sürecindeki siyasi yarg kararlarnn iptal edilerek, bu dönemin brifingli yarglamalarnn yok saylmas gerektiini belirtti.

Tutar, 28 ubat mahpuslar için yllar, hükümetler, siyasi iktidarlar, güç odaklar, yarg mensuplar deimi ama maduriyetlerinin giderilmesi noktasnda hiçbir ey deimemitir. Ne kadar ironiktir ki 28 ubatta darbe yapt mahkemece tescil edilip, müebbet hapis cezas alan darbeciler ayda bir imza karl salverilirken darbenin hakiki madurlar halen cezaevlerinde tutulmaktadrlar. Cumhurbakannn defalarca, babakann birkaç kez dillendirdii, Mecliste defalarca gündeme gelen bu hukuksuzluk karsnda somut bir adli, idari ya da yasal adm atlmam olmas ciddi çelikileri içerisinde barndrmaktadr. Bu çelikileri ortaya sermek, duymayan kulak, görmeyen göz, szlamayan vicdan kalmasn, hiçbir mazeret ileri sürülmesin diye bir kez daha buradayz. dedi.

Mazlumlarn ah, bütün siyasi hesaplar altüst edecek güce sahiptir

Cezaevlerinde tutulan 600e yakn mahpus ve bunlarn aileleri için darbenin devam ettiini dile getiren Tutar, unlar söyledi:

28 ubat hemen her çevre tarafndan darbe olarak adlandrlyorken; 28 ubatçlardan bir ksmnn darbecilii mahkeme tarafndan da tescil edilmi ve onlara müebbet hapis cezas verilmiken; 28 ubatç hkim ve savclarn brifingli ya da paralel yargnn elamanlar olduu tespit edilmi ve kritik mahkemelerde görev yapanlar ya ihraç edilmi ya da tutuklanmken; örgütçülerin baka kiileri örgütçü diyerek soruturduu ve cezalandrd ortaya çkmken 28 ubat süreci yarglamalarna meru yarglama muamelesi yaplamaz. Hukuksuzluun bu derece ayyuka çkt bir konuda böylesi bir sessizlik ve tavrszlk endie ve utanç vericidir. Bu insanlarn ailelerinin hak taleplerine kulak vermek, herkesin üzerine düen önemli bir görevdir. çocuklar babasz, anneleri evlatsz brakan bu sorunun hemen çözülmesi gerekir. Unutulmasn ki mazlumlarn ah, bütün siyasi hesaplar ve matematik hesaplarn altüst edecek bir güce sahiptir.

Mahkemeleri, gecelerini gündüzlerine katarak bu sorunu çözmeye davet ediyoruz

Kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldii durumda bile af talebinde bulunmayan bu insanlarn isteklerine cevap verilmesi gerektiini vurgulayan Tutar, Kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldii halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir durula haklarn arayan bu insanlarn ve bu insanlarn ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereini yerine getirmek, açktr ki bata yarg, hükümet ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düen önemli bir görevdir. Brifingli yarglamalarn kötü mirasn devralan mevcut mahkemeleri, i younluu bahanesini bir tarafa atarak, gerekirse gecelerini gündüzlerine katarak bu sorunu çözmeye davet ediyoruz. TBMMyi, Mecliste birinci parti olan AK Partiyi ve ana muhalefet olan CHPyi, 28 ubat mahpuslarnn sorununu öncelikli mesele haline getirmeye, sorunun çözümünü salayacak yasal düzenlemeleri bir an önce yapmaya çaryoruz. ifadelerini kulland.

28 ubat sürecindeki siyasi yarg kararlar iptal edilmeli

Tutar, binlerce insann hayatn karartm olan 28 ubat sürecinin her yönüyle aydnlatlmasna ve bu sürecin aktörlerinin aça çkartlarak, bunlardan hesap sorulmasn beklediklerine dikkati çekerek, 28 ubat sürecindeki siyasi yarg kararlarnn iptal edilerek, 28 ubatn brifingli, siyasi yarglamalarnn yok saylmasn talep ediyoruz. 28 ubat mahpuslarnn hiçbir bahane ya da erteleme olmakszn derhal serbest braklmasn istiyoruz. Yllardan beridir bu insanlar içeridedir. Bunlarn cezaevinde olmalarnn sebebi, 28 ubat ve FETÖ yargsdr. Bu zulmün devam etmesi, insanlk ve adalet namna büyük bir ayptr. slami yaam istedikleri için kimisi 30 yl akndr cezaevinde tutulan bu insanlarn halen braklmamalar anlalr deildir. Yllardan beridir cezaevlerinde tutulan bu insanlar ile birlikte aileleri de cezalandrlmaktadr. Hatta kimisinin anne ve babas, onlar cezaevlerindeyken çocuklarna hasret gittiler. Kimisi de cezaevlerindeki kötü koullardan dolay cezaevinden çktktan sonra vefat ettiler. Bizler Yusufi mahkmlarn aileleri olarak, Artk yeter, artk adalet! diyerek, bu zulmün son bulmasn talep ediyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git