Siyasi cinayetlere zemin hazırlanıyor

İçişleri Bakanlığından, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK ve yandaşlarına karşı siyaset yaptığı için yoğun tehditlere maruz kalan vatandaşlarla ilgili gerekli koruma tedbirlerinin alınması ve güvenlik önlemlerinin arttırılmasının doğal ve olması gereken bir durum olduğu bildirildi.

Haberler 26.10.2016 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Basn Merkezinden yaplan yazl açklamada, PKKnn hedef ald AK Partili siyasilere yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin baz basn yayn organlarnca Silahlanma ad altnda özellikle çarptlarak servis edildiine dikkati çekildi.

Açklamada, son zamanlarda Dou ve Güneydou Anadoluda zor artlar altnda, yasal zeminde çalmalarn yürüten siyasilerin, gerek suikastlerle gerek bombal eylemlerle ailelerinin gözleri önünde hunharca katledildii anmsatlarak, u ifadelere yer verildi:

Demokratik siyaset alann daraltmak isteyen bölücü terör örgütünün hedefindeki siyasilerimizin can güvenliini salamak, yasalara ve güvenlik kuvvetlerine kendisini emanet ederek, siyaset yapmaya çalan vatandalarmz korumak, elbette ki devletin en temel görevlerinden bir tanesidir. Kiilerin ve toplumun refah, huzuru ve mutluluunu salamak, kii hak ve hürriyetlerini insann maddi ve manevi varlnn gelimesi için gerekli artlar hazrlamaya çalmak Anayasamzda devletin temel amaç ve görevlerinden saylmtr ve bu husus demokratik hukuk devletinin gereidir. Bölgede terör örgütü PKK ve yandalarna kar siyaset yapt için youn tehditlere maruz kalan vatandalarmzla ilgili olarak, Bakanlmzn gerekli koruma tedbirlerini almas, güvenlik önlemlerini arttrmas, doal, olmas gereken bir durumdur.

- Yeni siyasi cinayetlere zemin hazrlanmakta

Sadece Dou ve Güneydou Anadolu için deil, terör örgütlerinin hedefinde olan ve tehdit alan tüm siyasi partilerin yöneticileri hakknda güvenlik ve koruma tedbirlerinin nasl alnacann Koruma Hizmetleri Yönetmelii ile Ateli Silahlar Hakkndaki kanun ve yönetmeliin ilgili maddelerince düzenlendii belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

lgili mevzuat uyarnca görevlerinden dolay korunmak zorunda olanlar ile terör örgütlerinin açk hedefi haline gelen veya getirilenlerle ilgili mevcut güvenlik önlemleri ve gerekli tedbirler, devletin vatandaa olan sorumluluu çerçevesinde, kendi kurallar ve ileyii içerisinde alnmaya devam etmektedir. Terörle mücadelede operasyonlarn kararllkla devam ettii, örgütün kurtarlm bölge olarak ilan ettii alanlara girildii ve çok sayda teröristin etkisiz hale getirildii bir dönemde, baz basn yayn organlarnda çkan bu tarz haberlerdeki artn da ne kadar manidar olduu ortadadr. Baz terör örgütlerine müzahir bu yayn organlar tarafndan konuya ilikin haberler çarptlarak, asl balamndan çkarlarak verilmekte ve yeni siyasi cinayetlere zemin hazrlanmaktadr. Bu itibarla, hükümetimizin ve Bakanlmzn, terör tehdidi altndaki siyasilere, güvenlik ve koruma tedbirleri almas hususunda, basn yayn organlarmzn, medyada dile getirilen haber ve yorumlarda hassasiyet göstermesi önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git