Siyasi partilerden terör saldırısına tepki

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve bir polis ile 2 sivil personelin şehit düştüğü saldırının ardından siyasi parti temsilcileri, zarar gören esnaf ve vatandaşlara "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Haberler 13.04.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti l Bakan Muhammed Akar ve partililer, saldr nedeniyle madur olan esnaf ve vatandalar ziyaret etti.

Terör saldrsna tepki gösteren Akar, 3 kiinin cansz bedeni enkaz altndan çkarld. Üzüntülü ailelere destek olduk. Esnaf ve vatandalarmz madur oldu. Hasar tespit komisyonlar zarar tespitinde bulundu. Vatandalarn yaralarn sarmas için devletimiz bütün imkanlarn seferber ediyor. Hastanedeki yaral kardelerimizi ziyaret ettik. ehit olanlarn taziyelerine gittik. dedi.

Terör saldrsnn zamanlamasna dikkati çeken Akar, bu terör saldrsnn zaman ayarl bir bomba olduunu aktard. Akar, öyle devam etti:

Seçimden önce vatandalara psikolojik bask uygulayarak evet yönünde ciddi bir art gösteren halk desteinin önüne geçmek istiyorlar. Vatandalarmzn AK Partiye ve hükümete büyük bir destei söz konusu, bunu hazmedemeyenler var. Hayr cephesi büyük bir kaos cephesidir. Bombayla bu kaosun fitilini çekmek istediler. Vatandalarmz terör saldrlarndan bkm usanm. Oradaki esnaf ve halkmz ikinci defadr terörün maduriyetini yayor. Terörden ve terör örgütlerinden halkmz ikayet ediyor. Halkmza moral verdik. Terör saldrlarna kar direnin dedik.

Diyarbakr halk, kan, terör, bomba ve iddet istemiyor

Devletin teröre kar etkin ve kararl bir ekilde mücadeleye devam edeceini söyleyen Akar, vatandalarn devletine güvendiini dile getirdi.

Terörle halk sindirip korkutmak istediklerini kaydeden Akar, Toplum içerisinde bir kavga ve çatma çkarmak istiyorlar. Bunu baaramayacaklar. Halk bir ve bütün olarak her türlü terör olaylarna kar sesini daha çok yükseltecektir. Diyarbakr halk huzur, kalknma, yatrm, turizmin canlanmasn istiyor. Diyarbakr halk, kan, terör, bomba ve iddet istemiyor. dedi.

Bu bombalara ramen halkn sanda gidip huzur ve istikrar için evet diyeceini vurgulayan Akar, sözlerini öyle tamamlad:

Halk birlik ve beraberlik içinde sanda koacaktr. Kendi huzurlar ve Diyarbakrn gelecei için evet diyecektir. Diyarbakr halk cesurdur, bu terör saldrlarndan dolay kimseye pabuç brakmaz. limizde referanduma katlm beklenenin üzerinde bir katlm olacak. nsanlar ehrine sahip çkp, geleceine sahip çkmak istiyor. çocuklarmzn ve gençlerimizin üniversitelerde okumas lazm. Esnafmzn yüzünün gülmesi lazm. 35 yldr terör olaylar yüzünden Diyarbakr çok zarar gördü. Artk halkmz bu terör olaylarna, referandumda güçlü bir evetle dur diyecek.

- Patlatlan bombalar Kürt halkna bir saldrdr

HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Ylmaz da Balar ilçesindeki terör saldrsnda zarar gören esnaf ve vatandalar ziyaret etti.

Saldryla huzurun dinamitlendiini vurgulayan Ylmaz, öyle konutu.

Halkmzn malna, canna yönelik her türlü patlamay ve iddeti biz knyoruz. Bunu telin ediyoruz. iddetle, bombalamalarla, silahla hak arama mücadelesi verilmez, bu yanl bir yöntemdir. Diyarbakr halknn büyük çounluu Kürttür. Patlatlan bombalar aslnda Kürt halkna yönelik olarak bir saldrdr. Halkmzn da bunu görmesi lazm.

Terör saldrlarna en iyi cevabn 16 Nisanda yaplacak halk oylamasnda güçlü bir evetle verileceini ifade eden Ylmaz, unlar kaydetti:

Referandumda eer HDP ya da örgütün çarsyla, Kandilin çarsyla hayr derlerse bu örgüte unu demektir, Gel her gün bombala, her tarafa bomba koy. Benim huzurumu boz. Bombalamaya devam et. çünkü bu dolayl olarak destek olacaktr. Ama yok eer evet çkarsa bu kanaatimizce bara, huzura verilecek olan bir destek olacaktr.

Ana Sayfaya Git