Siyasi partilerden TTB'de destek: Hükümet şakşakçı kurum istiyor

HDP, DEVA, Saadet ve Gelecek Parti Diyarbakır il eşbaşkan ve başkanları, Devlet Bahçeli'nin TTB’yi hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Parti yöneticileri “Bu çağrıları AKP, MHP’ye yaptırır. Hükümet kendisini alkışlayacak şakşakçı kurumlar istiyor. Herkes TTB’yi sahiplenmeli” çağrısında bulundu.

Haberler 18.09.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Bakan Devlet Bahçeli, önceki gün Twitter hesab üzerinden yapt paylamla Türk Tabipler Birliini (TTB) hedef alarak, Türk Tabipler Birlii, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sal hakknda aslsz aibe ve üpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adnda Türk bulunan Tabipler Birlii derhal ve gecikmeksizin kapatlmaldr. Yöneticileriyle ilgili adli ilem yaplmaldr ifadelerini kulland.

TTB ise, haklarnda kapatlsn çars yapan Bahçeliye, Hekimler sorumluluklarnn gereini yerine getirmeye devam edecek. Sözlerimizin arkasnda, görevimizin bandayz sözleriyle yant verdi.

Diyarbakrda bulunan siyasi parti temsilcileri de Bahçelinin sözlerine tepki gösterdi.

HDP: TTBNN SÖYLEMLER DORU

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) l Ebakan Zeyyat Ceylan, salgn sürecinde skça dillendirilen yönetemiyorsunuz söylemlerinin Bahçelinin çarsyla somutlatn ifade etti. Ceylan, Bir Bakan çkp Anayasa Mahkemesini tehdit ederse Bahçeli de kalkp bu açklamay yapar. Bahçeli gücünü bunlardan alyor. Tehdit ile yönetmeye çalyorlar. Yoksa yönetme kabiliyeti olanlar bu ekilde yaklamaz. Bu AKP ve MHPnin bitmi ve tükenmiliini gösteriyor. Ondan dolay zorla ve baskyla ayakta kalamaya çalyorlar. Biz TTBnin yanndayz. Onlarn iktidara ilikin yönetemiyorsunuz söylemini destekliyor ve doru buluyoruz. Onlarn salgn sürecinde yürüttüü çalmalar kutluyor maruz kaldklar saldrlar da knyoruz eklinde konutu.

GELECEK PARTS: KTDAR MHPYE YAPTIRIYOR

Gelecek Partisi Diyarbakr l Bakan Aydn Altaç, Bahçelinin çknn dikkate alnacak bir talep olmadn kaydetti. Altaç, söz konusu çary, TTByi toplum nezdinde itibarsz brakmaya dönük bir giriim eklinde yorumlad. Bu çarnn AKPnin bilgisi dahilinde gelitiini kaydeden Altaç, Bu tür çarlar genelde AKP iktidar MHPye yaptrr. Bunu infaz indirimlerinde de gördük. Bahçeliyi konuturdular sonra da infaz indirim yasasn hayata geçirdiler. Sonucunda ne kadar hrsz, tecavüzcü ve dolandrc varsa serbest braktlar diye konutu.

Bu tür giriimlerin sonuç vermeyeceini belirten Altaç, TTBnin yannda olduklarn vurgulayarak, öyle konutu: Cumhur ittifak TTBnin veriler sunmasn, yani toplumun gerçekleri bilmesini istemiyor. Halkn gerçek bilgileri ulamasn salamas gerekirken bugün kalkp salgn verileri ile oynama ve vaka artlarn saklamaya yelteniyorlar. Bu yöntem kabul edilebilir bir ey deildir.

DEVA: TTBYLE OMUZ OMUZA OLMAK GEREKR

Demokrasi ve Atlm Partisi (DEVA) l Bakan Cihan Ülsen ise, TTBnin salgn sürecinde yapm olduu açklamalar ile tarihsel sorumluluunu yerine getirdiini dile getirdi. Bahçelinin çarsn kabul edilemez bulan Ülsen, Eer Türkiye hukuk devletiyse ve hukuk güvenlii teminat altna alndysa bu çarlarn geçersiz olmas ve toplum tarafndan tepki ile karlanmas lazm. Eer her çarda adli mekanizmalar çaltrlacaksa o zaman Türkiyede hukuk güvenlii sadece sözde kalmtr diyebiliriz. Herkes TTBnin yannda, omuz omuza olmas gerekir. Sivil toplum örgütlerinin yannda olmamz, cesaretlendirmemiz gerekiyor. Tüm toplumu bu çarlara karlk vermeye devam ediyoruz çars yapt.

SAADET: AKAKçI KURUM STYOR

Saadet Partisi l Bakan Fesih Bozan da, bu tür çarlarn yönetememekten kaynakl yapldn ve muhaliflere dönük sus anlam tadn belirtti. AKP-MHPnin tek ses ve tek zihniyet istediini söyleyen Bozan, Bunlardan rahatsz olacaklarsa tüm kurumlara kendileri atama yapsn, istedikleri söylemleri kendileri belirlesin. Kendileri çalsn, kendileri oynasn. Bu yöntem çkmaza girdiklerinde ortaya çkyor. Bir yöntem haline geldi. Hükümet d politikada, iç siyasette, eitimde ve son olarak salgn süreci ile beraber salkta da baarsz oldu. Hükümet kendisini alklayacak akakç kurumlar istiyor. Herkes TTBnin yannda olmal ve onu sahiplenmelidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git