"Siyonistler Müslümanların parçalanmışlığı ve zayıflığından cesaret alıyor"

İşgalci Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına tepki gösteren âlimler ve STK temsilcileri, Siyonistlerin Müslümanların parçalanmışlığı ve zayıflığından cesaret alarak saldırılarını artırdıklarını vurguladılar.

Haberler 29.07.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

galci Siyonistlerin Mescid-i Aksaya yönelik saldrlar ve Harem-i erifte ibadet edilmesine yönelik engellemeleri devam ederken yaanan duruma tepki gösteren limler ve sivil toplum kuruluu temsilcileri, Müslümanlarn asl dümanlarn unuttuklar için igalci rejimin kadn-erkek, yal-genç ayrt etmeden cinayetler ilediini ve kutsal deerlere saldrdn belirttiler.

ttihadul Ulema Genel Bakan Yardmcs Mehmet enlik, ttihadul Ulema Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkuddüs Yalçn ve Diyanet Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Cüneyt Özmen, igalci siyonistlerin Mescid-i Aksaya yönelik saldrlarna tepki gösterdiler.

Siyonistlerin igale baladklar ilk günden bugüne Müslümanlara zulmetmeye devam ettiini söyleyen ttihadul Ulema Genel Bakan Yardmcs Mehmet enlik, Siyonist srailin korsan bir devlet olduunu hatrlatarak, Dier korsan devletler onu devlet olarak tanmtr. Siyonistlerin bu açdan kesintisiz iddeti, basks devam ediyor. Frsatn buldukça igali geniletmeye yönelik yeni admlar atyorlar. Müslümanlar arasnda bir kargaa gördüünde dikkatleri oraya çekip hemen bir adm atyor, bir yeri igal ediyor, bir araziyi imara açyor, hep böyle boluktan faydalanarak adm adm ilerliyorlar. dedi.

Ulusalclk ve milliyetçilii deil, ümmetçilii referans alarak bir araya gelmeliyiz

Arap Birlii ve slam birlii Tekilatnn igalci Siyonistlere kar tepkisizliklerine dikkat çeken enlik, Her birinin hesab, çkar ayrdr ve her biri arkadan baka yerlere baldr. Bundan dolay bir etkileri yoktur. galci srail de bu boluktan yararlanarak atn koturuyor. Bütün slam lemine cizane tavsiyem, ümmet bilincini yeniden gündeme getirmeliyiz. Ulusalcl, milliyetçilii deil ümmetçilii referans alarak bu bilinçle bir araya gelmeliyiz. çünkü bizi bir araya getiren, tutan bu bilinçtir. Yoksa benim vatanm, benim bayram, benim devletim bu ayr ayr kutsallar bizi birbirimizden ayrmtr. Bunlardan vazgeçelim, atalm demiyorum; bunlarn balanaca bir çat olsun, bu çat ümmettir, bu çatnn bir imam olmaldr. Baboluk bu neticeleri getirir. Müslümanlarn buna ihtiyac olduuna inanyorum. ifadelerini kulland.

Mezhepçilik üzerinden Müslümanlar birbirleriyle savatryorlar

ttihadul Ulema Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkuddüs Yalçn ise yapt deerlendirmede, öncelikle yaanan sorunlarn kaynana iaret edip Müslümanlarn içerisinde bulunduu duruma dikkat çekerek, Mezhepçilik, grupçuluk üzerinden Müslümanlar birbirleriyle savatryorlar. Tabi Müslümanlar da baz hakikatlerden uzak kaldklar için, kimi hassasiyetlerini kaybettikleri için, gereksiz olan artk gerekli görmeye baladlar. Gerekli olan eyleri ise artk nerdeyse unutmular. Yani çok zayf istisnalar hariç genellikle slam lemi böyledir. dedi.

Siyonistlerin Müslümanlara ve slamn kutsallarna saldrma cesaretini, bata slam ülkelerinin yöneticileri olmak üzere genel olarak Müslümanlarn tepkisizliinden ve suskunluundan aldn belirten Yalçn, bu nedenle her gün yeni bir cinayet ilendiini, Müslümanlarn mahremine el uzatldn dile getirdi.

Yalçn, öyle konutu: Yahudiler, Filistinli kardelerimizi orada yalnz gördükleri için bu kadar cesur davranabiliyorlar. Arkalarna süper güçleri de almlar. Daha dorusu küfür güçlerini. Küfür tek bir millet olarak hareket ediyor. slam lemi ise darmadan, paramparça Sorunlarmzn çözümü Müslümanlarn tek yürek tek bilek olarak bir araya gelmesiyle salanacaktr. Ancak salanacak birliktelik ile Siyonistler durdurulabilir.

Diyanet Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Cüneyt Özmen de igalci Siyonistlerin, Müslümanlarn dankln frsat bilerek slamn mukaddesatna el uzattn, cinayetler ilediini belirtti.

Özmen, Siyonistler, Müslümanlarn zayfl ve bölük pörçük olmas nedeniyle cesaret alyorlar. Müslümanlarn ilk kblesi olan Mescid-i Aksada ibadet edilmesini engelliyorlar. Allah, Müslümanlara güç, kuvvet, feraset ve uur versin diyoruz. Allah, Müslümanlara vahdet, birlik ve beraberlik versin. Bu birlik salanmadan güç elde edemeyiz. Siyonistler ise güçten anlyorlar. Parçalanmlmz ve güçsüzlüümüz onlar cesaretlendiriyor. dedi.

Ana Sayfaya Git